Alexandru Pugna ne oferă un regal folcloric la „Pană de păun”

judeţul Bistriţa Năsăud va fi reprezentat de patru concurenţi

Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului popular Românesc „Pană de păun”, ediţia a VII - a, se va derula la Bistriţa în perioada 13 - 14 noiembrie 2012. Festivalul, deja binecunoscut la nivel de ţară, îşi propune descoperirea şi promovarea de noi talente în ceea ce priveşte interpretarea cântecului popular autentic. Iniţiatorul festivalului, artistul Alexandru Pugna, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, alături de Cristina Bălan şi Cornelia Ardelean Archiudean, au selectat joi concurenţii din Bistriţa Năsăud. S-au prezentat mai mulţi tineri interpreţi de muzică populară din care vor rămâne în concurs 4, iar dacă preselecţia pe ţară va permite, se va mai adăuga un loc. Participanţii vor prezenta în concurs două cântece, un cântec fără acompaniament orchestral (doină, baladă, cântec doinit) şi un cântec cu acompaniament muzical, asigurat de Orchestra Profesionistă Dor Românesc a Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa Năsăud, dirijată de maestrul Ştefan Cigu.
Manifestarea devenită un brand pentru Bistriţa va fi organizată de Asociaţia Culturală „Pană de păun”în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa şi este sprijinită financiar de Primăria şi Consiliul Local Bistriţa şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Festivalul debutează pentru marele public marţi, 13 noiembrie, de la ora 18.00, cu Concursul de interpretare, la care participă tineri interpreţi din întreaga ţară. În recital: Cornelia Ardelean Archiudean şi Petre Petruse care vor fi sărbătoriţi la 60, respectiv 70 de ani, Ansamblul Profesionist „Dor Românesc“: Matilda Pascal Cojocăriţa, Domnica Dologa, Ioan Dordoi,Mirela Petruş, Felix Gălan, Anuţa Motofelia, Nicolae Cioanca, Cristina Retegan, Ioachim Spân,Veronica Bălan. Miercuri, 14 noiembrie, de la ora 18.00, este Gala laureaţilor. În recital: Lenuţa Filipoi (câştigătoarea celei de a VI-a ediţii), Ana Munteanu, Ileana Domuţa Mastan, Pamfil Roată, Răzvan Năstăsescu,Grupul vocal-folcloric „Valeria Peter Predescu“. Şi în acest an manifestarea prezentată de Alexandru Pugna vă aşteaptă la clipe de sărbătoare, fiind unul dintre cele mai frumoase prilejuri în care ne putem bucura de folclor autentic. Publicul spectator va desemna câştigătorul premiului de popularitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5