20 de tineri bistriţeni învaţă să lupte pentru protecţia mediului în Germania

Asociaţia ECO RODNA este o organizaţie neguvernamentală de mediu din judeţul Bistriţa-Năsăud cu peste 1.000 de voluntari ce militează pentru protecţia mediului şi conservarea participativă a biodiversităţii regionale.
În perioada 22 septembrie – 3 octombrie 2014 se va desfăşura schimbul de tineri în Parcul Naţional Eischfeld-Hainich-Werratal din Germania prin intermediul proiectului intitulat „Tineri europeni în anul siturilor UNESCO” finanţat prin Programul ERASMUS – Mobilităţi ale tinerilor.
Proiectul reprezintă o continuitate a colaborării româno-germane din ultimii 8 ani şi constă într-un parteneriat între Asociaţia ECO RODNA şi Asociaţia Tinerilor din Parcul Eischfeld-Hainich-Werratal din Germania prin care se va schimba un schimb de experienţă între 35 de tineri, 20 români şi 15 germani, în domeniul educaţiei ecologice, sărbătoririi anului siturilor UNESCO pentru natură.
Scopul proiectului este de a forma un nucleu activ de tineri care să lupte pentru protecţia mediului şi conservarea biodiversităţii în localităţile de origine. În cadrul acestui proiect vor participa 20 tineri români din localităţile limitrofe Parcului Naţional Munţii Rodnei: Rodna, Şanţ, Anieş, Sângeorz-Băi, Năsăud, Salva, Borşa, Moisei, telciu, Parva, Maieru, Ilva Mică, Romuli, Coşbuc.

Preşedinte Asociaţia ECO RODNA
Dr. Claudiu Iuşan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]