Tabără internaţională în Parcul Naţional Munţii Rodnei

În perioada 21-31 august s-a desfăşurat tabăra internaţională intitulată ”Micii ambasadori ai Parcurilor Naţionale şi Naturale” sub egida Programului Tineret în Acţiune secţiunea Schimburi de tineri, organizată de Asociaţia Eco Rodna în colaborare cu Asociaţia Tinerilor din Parcul Eischfeld-Hainich-Werratal din Germania şi Grup Şcolar Silvic Năsăud. Participanţii au fost 41 de tineri elevi şi studenţi din localităţile învecinate celor două parcuri naţionale din România şi Germania, coordonaţi de profesori şi rangeri.

Pe parcursul celor 10 zile s-au desfăşurat sesiuni de inventariere a biodiversităţii în diverse zone ale Parcului Naţional Munţii Rodnei (Valea Cormaia, Izbucul Albastru al Izei, Cascada Cailor, Valea Anieşului), s-au vizitat o serie de muzee de ştiinţe naturale şi etnografice din localităţile limitrofe Munţilor Rodnei, prezentări ale rezultatelor unor proiecte axate pe conservarea participativă a biodiversităţii.

Îmbinând tehnicile de învăţare non formală, s-a realizat un transfer de cunoştinţe între cei doi parteneri privind monitorizarea participativă a biodiversităţii cu implicarea tinerilor, model implementat cu succes de Asociaţia Eco Rodna la nivel local prin cele 10 proiecte în curs de implementare.

Sperăm ca prin astfel de iniţiative să formăm o reţea internaţională de cluburi Eco care să se implice activ în conservarea biodiversităţii din ariile protejate de importanţă comunitară. Dorim ca în viitor să promovăm acest model de educaţie ecologică şi conservare a naturii şi în alte ţări precum Franţa, Bulgaria, Slovacia.

Claudiu Iuşan

Asociaţia Eco Rodna

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5