3 bărbați reţinuţi pentru exploatarea sexuală a unor fete. Percheziții domiciliare, în Bistrița-Năsăud, București și Vâlcea

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud, București și Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Bistrița-Năsăud, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în București, Bistrița-Năsăud și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane, prin exploatare sexuală.
Astfel, la data de 25 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și procurorii D.I.I.C.O.T., au descins la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală.
Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, în care sunt efectuate cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și trafic de persoane.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile și cartele SIM, înscrisuri și documente cu valoare probatorie, 2.000 de lei, 2 plicuri care conțineau o substanță cristalină, susceptibilă a avea efect psihotrop și o bancnota rulată, cu urme de substanțe susceptibile a avea efect psihotrop.
De asemenea, 8 persoane au fost conduse la audieri.
În urma audierilor, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, toți din București, au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a acestora.
Persoanele vizate sunt bănuite că, începând cu anul 2021 și până în prezent, ar fi recrutat, prin metoda „lover boy” mai multe tinere, pe care le-ar fi exploatat atât în țară, cât și în străinătate.
Tinerele ar fi fost transportate în mai multe orașe, locațiile fiind schimbate frecvent, unde ar fi fost determinate să practice prostituția în folosul persoanelor bănuite.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
La percheziții, au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din Constanța și Sibiu.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud, al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5