30 de expozanţi în „Priveşte-te”, de la Liceul de Arte „Corneliu Baba”

O interesantă, captivantă, creativă şi elocventă expoziţie, apaţinând elevilor clasei a X-a B de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistriţa, sub o semnificativă siglă a expoziţiei „Priveşte-te”, a avut vernisajul la Casa Argintarului, în prezenţa a numeroşi elevi, colegi ai expozanţilor, părinţi, profesori, mass-media, invitaţi.
Au fost expuse frumoase măşti semnificative de către 30 de elevi din clasa a X-a B, profil arhitectură, de la Liceul de Arte „Corneliu Baba”, având ca temă masca, pornindu-se de la craniu de animal, reconstruit şi interpretat, pe mai multe etape, realizându-se o multitudine de forme, dând frâu liber creativităţii.
Despre valoarea şi importanţa expoziţiei, puterea de creaţie şi sinteză a elevilor, au vorbit, cu argumente şi exemplificări, Lavinia Moldovan- director Muzeul Bistriţa, prof. Vasile Duda – istoric de artă, prof. Andreea Târziu-Gal – diriginta clasei a X-a B şi prof. de atelier Paul Târziu-Gal, un pictor cunoscut, care au scos în relief calităţile artistice şi creatoare ale elevilor.
Prof. Andreea Târziu-Gal a mulţumit gazdelor pentru colaborarea deosebită pe care Liceul de Artte „Corneliu Baba” o are cu Complexul Muzeal B-N, sperând ca acest fenomen să nu fie întrerupt.
Merită scoase în evidenţă măştile executate de elevii Cristian Duda, Anca Săplăcan, Briana D şi alţii, care au realizat frumoase şi reprezentative măşti.
În finalul activităţii, grupul „Nosa” a interpretat frumoase şi elegante dansuri medievale.
A fost o zi de mare sensibilitate spirituală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5