30 MAI – Ziua aniversară a Direcţiei Generale Anticorupţie

sursa: DGA BN

Direcția Generală Anticorupție sărbătorește, la data de 30 mai, 9 ani de la înființare ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.).

Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.120/2005 privind operaționalizarea Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție au fost abilitați să efectueze, în condițiile prevăzute de lege, activități de prevenire și descoperire, precum și actele de cercetare penală dispuse de procurorul competent, privind infracțiunile prevăzute de Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, cu modificările și completările ulterioare, săvârșite de personalul M.A.I.

În acest context, în data de 29 mai, în centrele orașelor Năsăud și Beclean, în jurul orei 12.00, ofiţerii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud împreună cu ofiţerii de prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi elevi voluntari vor organiza acţiuni de informare în câteva puncte de interes din aceste oraşe. Aceste activităţi au ca scop conştientizarea cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie, precum şi informarea acestora cu privire la modalităţile de luptă împotriva acestui fenomen. De asemenea, cu sprijinul Poliţiei Rutiere, participanţilor la trafic (şoferi şi pietoni) le vor fi distribuite materiale informative specifice (pliante şi flyere), realizându-se promovarea proiectului „ O campanie care să contribuie la schimbarea culturii privind darea/luarea de mită pentru servicii administrative”.

Cu prilejul zilei aniversare, Direcţia Generală Anticorupţie prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud îşi reafirmă intoleranţa asupra faptelor de corupţie în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

În acest sens, rugăm cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie săvârşite de personalul M.A.I. şi să sesizeze Direcţia Generală Anticorupţie la linia TelVerde anticorupţie 0800.806.806 şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud în scris (la adresa S.J.A. Bistriţa-Năsăud din mun. Bistriţa Năsăud, str. 1 Decembrie – Instituţia Prefectului), telefonic (la nr. de tel/fax: 0263.203.167) sau prin e-mail ([email protected]).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5