De ziua DGA, bistriţenii sunt invitaţi la lupta …anticorupţie

 

Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud va distribui, astăzi,  materiale cu mesaje anticorupţie, acţiunea preventivă înscriindu-se în marcarea a opt ani de activitate a Direcţiei Generale Anticorupţie.

Bistriţenii vor afla riscurile implicării în fapte de corupţie, precum şi modalităţile de combatere a fenomenului. Potrivit comunicatului remis redacţiei, acţiunile se vor desfăşura de la ora 11:00, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, iar de la ora 12:00, în zona administrativă  a Palatul de Justiţie.

 Activităţile se vor desfăşura cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Compartimentul Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi  Serviciul de Poliţie Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

          ***  


30 MAI – Ziua aniversară a Direcţiei Generale Anticorupţie

 

Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerul Afacerilor Interne sărbătoreşte, la data de 30 MAI, opt ani de la înfiinţarea sa ca structură de poliţie judiciară specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

            Anul 2005, momentul în care Direcţia Generală Anticorupţie s-a constituit ca unitate de elită este datorat voinţei autorităţilor româneşti şi sprijinului oferit de Uniunea Europeană, prin acordarea de asistenţă specializată din partea Marii Britanii şi a Spaniei.

            În cei 8 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, Direcţia Generală Anticorupţie s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire cât şi a celor de combatere a faptelor  de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.

            Fără îndoială că prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfăşurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, de educare a tinerei generaţii în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.

           Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia verde anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

            Prin toate acţiunile sale, Direcţia Generală Anticorupţie promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I. Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noştri, dorim să mulţumim tuturor instituţiilor de aplicare a legii, societăţii civile şi cetăţenilor.

De asemenea, mulţumim structurilor M.A.I. care au contribuit şi susţinut demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei, precum şi personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi care a înţeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul şi importanţa Ministerului Afacerilor Interne.

Vă reamintim faptul că, la nivelul judeţului, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, cu sediul în Bistriţa, Piaţa Petru Rareş, nr. 1 telefon: 0263/203167 , e-mail: bistrita [email protected]

            Cetăţenii care doresc să sesizeze fapte de corupţie săvârşite de către personalul MAI, se pot prezenta în audienţă la sediul serviciului, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 1200-1500, sau ori de câte ori consideră necesar.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5