351 de elevi din judeţ riscă neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I. IŞJ: căutăm soluţii pentru evaluări

          La nivelul judeţului nostru, din cei 36.786 elevi înscrişi în ciclul primar, gimnazial, profesional, liceal şi postliceal, doar 351 riscă să nu li se poată încheia situaţia şcolară pentru semestrul I, aceştia neavând deocamdată note în catalog.

          Din cei 351 de elevi, 161 sunt în mediul urban şi 190, în mediul rural. Potrivit datelor furnizate de IŞJ B-N, sunt 180 de elevi care nu au acces la dispozitive, 70 de elevi care nu au acces la internet şi 101 elevi care se află în alte situaţii, fie că ne referim la plecare în străinătate, probleme medicale, dificultăţi de învăţare, neimplicarea familiei, participarea la loturi naţionale (elevi de la LPS). De asemenea, sunt copii cu părinţi la serviciu care se află în imposibilitatea de a se conecta etc.

          Inspectorul şcolar Monica Buboly, purtător de cuvânt al IŞJ B-N,  a precizat că această situaţie este valabilă pentru 8 ianuarie, astfel că în cele trei săptămâni rămase din semestrul I vor fi făcute toate eforturile pentru ca cât mai puţini dintre elevi să rămână cu situaţia neîncheiată.

          „Cred că o mare parte dintre elevi va avea situaţia încheiată la învăţătură. Au fost stabilite o serie de măsuri la nivel naţional”, ne-a declarat Monica Buboly.

          Astfel, printre măsurile propuse figurează desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului II (se caută surse de finanţare pentru plata cadrelor didactice), prelungirea perioadei de încheiere a situaţiei şcolare cu 4-8 săptămâni şi posibilitatea încheierii mediilor cu două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5