4 APRILIE ZIUA VITAMINEI C

S-au luat doua premii Nobel pentru medicina pentru ea, este “aniversata” in fiecare an si are o importanta capitala pentru organism, de aceea, acum in preajma aniversarii consideram necesar sa revenim cu informatii despre ea.

Va prezentam in continuare doar cateva din beneficiile aduse in organism:

-reduce tensiunea arteriala ridicata;

-creste colesterolul benefic de tip HDL

-reduce colesterolul “rau” de tip LDL,precum siLp(a), o alta lipida periculoasa din sange

-creste nivelul celui mai puternic dusman al radicalilor liberi din organism—glutationul

-inhiba transformarea toxica a colesterolului rau LDL(prin rancezire sau oxidare) si infundarea arterelor

-curata depozitele de grasime de pe peretii arterelor

-intareste peretii vaselor de sange si previne perforarea acestora

-reduce probabiloitatea spasmelor vasculare cauzatoare de infarct

-intareste mult sistemul imunutar

-reduce sansele de astm,bronsite cornice si a altor boli legate de plamani sau respiratie

- impiedica deteriorarea oxidative a ochilor evitand astfel cataracta si alte boli de ochi legate de batranete

-reface fertilitatea masculine

-lupta impotriva cancerului pe cel putin trei cai:contracareaza formarea carcinogenelor; blocheaza deteriorarea AND-ului de catre radicalii libari, primul pas spre cancer; impiedica genele si virusii sa treaca la o activitate care prolifereaza cancerul; regleaza imunitatea; incetineste cresterea tumorilor. Ca un fapt divers, reamintim ca LINUS PAULING unul din cei doi savanti care au luat premiul Nobel pentru vitamina C, s-a vindecat de cancer la varsta de 56 de ani cu ajutorul unor doze uriase,dupa parerea multor specialisti, de vitaminaC.

Bineinteles, nu este un panaceu, dar dupa cum am expus mai sus, ajuta foarte mult la pastrarea sau recucerirea sanatatii.

Se gaseste in farmacii dar mai ales in citrice,fructe si legume proaspete.Prin fierbere se distruge aproape in intregime.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5