4 lucruri de care să ții cont atunci când îți alegi bucătăria

Bucătăria este deseori considerată sufletul casei, deoarece aici se pregătesc cele mai savuroase cine pentru toți cei ai casei, dar este și locul perfect unde poți servi o cafea alături de cea mai bună prietenă.

Pentru ca bucătăria să fie deopotrivă un loc ideal care să îmbie la socializare, și în același timp foarte funcțională din punct de vedere practic, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante atunci când o amenajezi. 

Iată câteva lucruri de care să ții cont pentru ca acest spațiu să devină unul îndrăgit de toată lumea, și unde timpul să fie petrecut cu cea mai mare plăcere.

Aspectul general

Unul dintre cele mai importante criterii pentru a amenaja o bucătărie confortabilă și modernă, în cele mai noi tendințe, este să creezi un spațiu cât mai aerisit, care îți permite libertate maximă de mișcare și în același timp să ofere utilitate maximă.

În acest sens, poți opta pentru mobilier simplu și funcțional, care să ocupe întreaga suprafață a unui perete, lăsând liber un culoar de trecere cât mai liber pentru mișcare. Verifică variantele de bucătării Tamos, deoarece aici găsești mobilă pe care o poți configura după necesități, în funcție de dimensiunile dorite. 

În plus, culorile deschise conferă zonei un aspect modern, în tendințe.

Rezistența la condiții specifice

Atunci când alegi și configurezi mobila și celelalte utilități, este important să ai în vedere toate elementele ce alcătuiesc mobilierul de bucătărie. În fond, acesta trebuie să fie un loc ușor de întreținut și de curățat, și unde să poți să-ți manifești în același pasiunea pentru gastronomie și gătit așa cum îți dorești.

Astfel, alege blaturi de mobilă și contrablaturi pentru zona de lucru din materiale durabile și solide, care să facă față condițiilor de impact și rezistență la abraziune, dar și de umiditate sporită. 

Un blat termic potrivit va fi ideal ca să lucrezi cu veselă fierbinte, fără să-ți faci griji în privința deteriorării acestuia în timp ce lucrezi, iar un adeziv poliuretanic puternic sigilează bine îmbinările profilului antistropi, pentru durabilitate optimă.

Posibilitatea de organizare eficientă

Un alt aspect pe care să îl ai în vedere atunci când îți configurezi bucătăria este posibilitatea de depozitare optimă a tuturor lucrurilor de care ai nevoie aici. Indiferent de dimensiunea bucătăriei, câteva piese de mobilă versatile te vor ajuta să amenajezi un spațiu versatil și multifuncțional, care să completeze în același timp necesitățile de organizare.

 

Astfel, poți alege corpuri de mobilier înalte până la tavan, utile mai ales pentru bucătării mai mici, dar și cabine joase sau dulapuri cu vitrine de sticlă și rafturi sau etajere incorporate, care sunt practice și în același timp extrem de elegante, pentru a depozita în voie vesela și toate celelalte lucruri necesare. 

Funcțiuni suplimentare

Multe dintre piesele de mobilier pe care le găsești la această oră pe piață dispun de funcțiuni suplimentare interesante, care sunt gândite pentru confort dar și pentru a te putea organiza în voie.

De exemplu, poți achiziționa dulapuri sau corpuri inferioare de mobilier cu interioare pliabile sau rotative, care oferă posibilitatea de a profita la maxim de fiecare loc util. În interiorul acestor piese de mobilier poți instala coșuri de gunoi sau de vase care se deschid, astfel, doar la nevoie. 

Mai mult, orice tip de dispozitive smart, pornind de la becuri sau led-uri dimabile până la termostate și aparatura electrocasnică, te vor ajuta să economisești inteligent în casă, în timp ce îți oferă tot confortul dorit. 

Acestea sunt principalele aspecte pe care să le ai în vedere atunci când plănuiești să amenajezi o bucătărie modernă și extrem de funcțională. Fiecare dintre aceste opțiuni  te va ajuta să te bucuri de un confort sporit, ca să te poți organiza cât mai bine și să-ți poți materializa oricând pasiunile culinare!

 

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/woman-man-kitchen-food-preparation-1979272/

 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5