40 de absolvenţi de clasa a VIII-a nu s-au mai înscris la liceu sau şcoala profesională. Camelia Tabără: Anunţăm autorităţile!

Managementul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a atras atenţia directorilor de şcoli că, potrivit datelor preliminare, nu mai puţin de 40 de elevi absolvenţi ci ciclului gimnazial nu îşi mai continuă studiile, pentru căîncă nu s-au înscris la o clasă de liceu sau şcoală profesională.

          “La nivel de absolvenţi de clasa a VIII-a, stăm destul de bine. Dacă acum patru ani avea peste 100 de copii care din clasa a VIII-a nu mai mergeau nicăieri, în momentul acesta avem 40 de copii care refuză să se înscrie în clasa a IX-a, fie într-o clasă de liceu, fie într-o clasă profesională. Îi ştim efectiv cu nume şi prenume, vedem dacă totuşi până săptămâna viitoare nu au fost convinşi de dascălii lor să meargă la şcoală, nu ne rămâne decât să anunţăm autoritatea locală şi în mod corect şi legal ar trebui amendaţi părinţii pentru că învăţământul obligatoriu înseamnă 10 clase”, a spus inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

           Inspectorul şcolar general adjunct a precizat că mai sunt disponibile locuri în şcolile profesionale, rugându-i pe directori să ia legătura cu aceşti copii şi părinţi pentru a-i direcţiona spre şcoală. „Să încercăm să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a-i orienta pe aceşti copii spre şcoală”, a spus Zoltan Deak.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5