450 de ani de la sfinţirea Bisericii Evanghelice

24 august 2013. 450 de la sfinţirea Bisericii Evanghelice. Un eveniment de marcă pentru municipiul Bistriţa. Zilele Bistriţei vor fi organizate în aceeaşi perioadă, respectiv 23-25 august.

Ultimele detalii legate de eveniment au fost făcute cunoscute de către primarul municipiului Bistriţa, în cadrul unei conferinţe de presă.

,,Biserica Evanghelică în acest moment este golită de schelele din interior. Se lucrează la amenajarea unei pardoseli, pentru că pregătim Biserica Evanghelică pentru zilele municipiului Bistriţa şi totodată aniversarea a 450 de ani de la sfinţire, eveniment ce se va desfăşura în perioada 23-25 august. Fac precizarea că schela ce a fost pe turn şi în jurul Bisericii Evanghelice, schelă cumpărată de Parohia Evanghelică din Bistriţa, aparţine în continuare Parohiei, ea nu a fost suficientă pentru lucrările din interior, de reabilitare şi de sprijinire a bolţilor, a fost completată şi schela respectivă va fi în continuare închiriată celor care vor dori să realizeze obiective mai mari. Referitor la zilele Bistriţei avem confirmarea delegaţiilor străine care vor veni. Sunt cele din oraşele partenere, mai puţin Columbus din SUA, şi în plus delegaţii ale saşilor transilvăneni”, a subliniat primarul Ovidiu Creţu.

Comentarii

16/07/13 08:39
Vizitator

La 24 august 2013, se implinesc 450 de la sfinţirea Bisericii Evanghelice. Un eveniment de marcă pentru municipiul Bistriţa. Foarte frumos. Si totusi Bistrita detine o prioritate absoluta in materie de traditii medievale. Dupa cum se stie, in anul la 1353 orasul Bistrita a primit din partea regelui ungariei Ludovic de Anjou, dreptul de a organiza anual in luna august targul de 15 zile cunoscut in partea locului sub numele de BULGIUL si care s-a tinut aproape fara intrerupere pana prin anii 1970. Ar merita sa fie reluata traditia organizarii BULGIULUI ANUAL de 15 zile in a doua parte a lunii august , evident adaptat la zilele noastre. Un astfel de targ ar putea aduce beneficii de ordin economic, cultural, turistic intr-un oras care si asa nu se bucura de prea multe evenimente. Sa nu uitam ca Bulgiul Anual era renumit si prin balurile ce se organizau la Bistrita cu acest prilej. Prin urmare, anul acesta ar fi cea de-a 660-a editie (cu intermitente) a BULGIULUI. Daca s-ar relua aceasta traditie, organizand anul acesta targul de vara in locatia Oborului de la Viisoara, incepand cu 15 august, acest lucru s-ar putea face impreuna cu camera de comert si cu directia agricola, care ar putea sa initieze si o expozitie de masini si utilaje agricole. Aceste standuri expozitionale ar putea fi organizate inafara perimetrului pietei, bunaoara in incinta poligonului auto din vecinatate. Ar fi un bun prilej si pentru hotelurile din oras sa beneficieze de o cerere mai consistenta. Fara indoiala si Cultura Bistriteana ar putea fi beneficiara a organizarii BULGIULUI ANUAL, prin includerea in programul celor 15 zile a unor manifestari culturale traditionale, dar si a unui targ de carte in Piata Mica din Bistrita. Reflectati!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5