Outdoor pentru reconstrucţie

Biserica Evanghelică din Bistriţa

În luna iunie a acestui an, Turnul şi Biserica Evanghelică din Bistriţa au fost parţial distruse într-un incendiu. Pagubele au fost evaluate la peste 1 milion de euro. Campania „Outdoor pentru reconstrucţie” declanşată de Parohia Bisericii Evanghelice din Bistriţa, în parteneriat cu Rotary Club Bistriţa-Nosa şi ClipArt Advertising şi susţinută de Primăria Municipiului Bistriţa are ca scop strângerea de fonduri private care să permită reconstrucţia acestui monument unic.

„Orice campanie de responsabilitate socială are două dimensiuni: una de notorietate şi una de promovare a necesităţii care a generat campania. Tragedia este vizibilă, Biserica fiind amplasată central şi beneficiind de toată atenţia. Acesta este motivul pentru care cea mai eficientă cale de promovare a cauzei este outdoor-ul. Pe de altă parte, criza economică mondială face ca bugetele de publicitate să fie primele afectate, şi iată de ce vizibilitatea maximă asigurată şi costurile reduse transformă campania într-o afacere de succes pe termen lung”, a declarat Florin Iliescu, vechi preşedinte rotarian.

Campania constă în închirierea de spaţii outdoor pe o perioadă între 3 luni şi un an, în următoarele condiţii:

-3 luni: 300 euro +TVA / lună /panou;

-6 luni: 250 de euro +TVA / lună /panou;

- 1 an: 220 de euro +TVA / lună /panou.

Pentru perioade intermediare se reface oferta, şi se acordă 5% discount pentru contractarea a peste 5 panouri. 60% din suma încasată revine reconstruirii Bisericii Evanghelice. Pentru încheierea de contracte de exclusivitate se percepe o taxă suplimentară de 25%. În cazul poziţionării preferenţiale a panourilor outdoor se percepe o taxă suplimentară de 10%.

Până la Crăciun vor apărea şi primele panouri outdoor , închiriate de firme din Bistriţa.

„Vreau să îmi exprim profunda mulţumire şi recunoştinţă faşă de iniţiatorii acestui proiect. Ideea s-a născut în urma acelui incendiu devastator, şi reprezintă un semn de solidaritate. Prin materialele publicitare vom face reclamă, nu doar Bisericii Evanghelice, ci şi oraşului nostru”, afirma părintele Parohiei Bisericii Evanghelice , Johann Dieter Krauss.

„Necesarul de fonduri pentru reconstrucţia bisericii este imens.

 Există un proiect de finanţare europeană nerambursabilă, dar fiecare leu, fiecare ban contează. La anul vom avea acoperite turnul şi şarpanta bisericii, dar schelele vom rămâne. În 28 august 2013, când se vor împlini 450 de ani de existenţă, biserica va fi ca nouă”, a concluzionat primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu.

Cei dornici să se implice în această campanie de responsabilizare pot obţine mai multe informaţii la Rotary Club Bistriţa-Nosa, la Parohia Bisericii Evanghelice sau la primăria Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5