PD-l, învingător în Colegiul lui Ioan Oltean

46, 63% din voturi pentru PD-L ÎN Colegiul 3

Alegerile europarlamentare din 7 iunie au dovedit că, în general colegiile şi-au păstrat aceeaşi culoare politică. În Colegiul 3 (deputatul Ioan Oltean), PD-L a câştigat clar, obţinând 46, 63% din voturi, faţă de PSD, cu 32, 82% din voturi.

În Colegiul 4, unde a candidat în toamnă ministrul secretar de stat Ioan Andreica, PD-L şi-a confirmat supremaţia, chiar dacă în acel colegiu a ieşi câştigător deputatul PNL Ioan Ţintean. PD-L a adunat 41, 03% din voturi, iar PNL a adunat doar 10,46% din voturi, fiind depăşit chiar de PSD cu un procent de 33, 93.

În Colegiul 1 (deputat PD-L Ioan Botiş), democrat-liberalii au pierdut supremaţia la câteva sute de voturi. PSD a primit aici 29, 97% din voturi devansând PD-L care a obţinut 29, 22% din voturi. Nu sunt de trecut cu vederea nici voturile obţinute de Elena Băsescu-7,84 % din voturi.

Deputatul PSD şi social-democraţii au reuşit să se impună în ochii electoratului în Colegiul 2, unde PSD a obţinut un procentaj de 39,3. PD-L a primit 32, 05 din Voturi, Iar PNL un procent de 8, 07.

Din această statistică a voturilor reiese faptul că opţiunile electorale nu s-au schimbat foarte mult din toamna anului trecut.

„S-a întâmplat ca unii parlamentari să-şi ridice targetul. A fost şi o luptă electorală pe colegii”, a precizat Ioan Andreica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5