5 criterii de care să ții cont când alegi marca de geamuri termopane

Renovezi sau construiești? Ți-e teamă că vremea rea te va împiedica să duci la bun sfârșit construcția locuinței? Dacă ai ajuns la stadiul de montaj al geamurilor de tip termopan sunt câteva aspecte de care să ții cont pentru a face cea mai bună decizie.

Geamurile termopan nu trebuie văzute ca o cheltuială, ci ca pe o investiție în confortul tău și al familiei din punct de vedere energetic și fonic. Sunt o mulțime de firme de termopane salamander București, spre exemplu, din care poți alege.

Totodată, 5 criterii sunt importante în alegerea geamurilor de tip termopan, precum:

Sticla folosită

Nu doar tâmplăria este importantă, ci și sticla folosită. Astfel, trebuie să acorzi o atenție sporită grosimii pachetului de termopane, dar și bagheta distanțier dintre foile de geam. Întotdeauna tipul de sticlă se alege în funcție de caracteristicile de utilizare - rezidențial, industrial sau instituțional.

Protecția fonică este și ea la un nivel destul de înalt. Singurul dezavantaj este acela că aluminiul este ceva mai costisitor decât PVC-ul. Însă, dacă ne uităm pe termen lung, cu siguranță investiția se va dovedi a fi una excelență.

Tipuri de sticlă utilizate în realizarea ferestrelor cu geam termopan:

  • Sticlă cu control solar (selectivă) - asigură o izolație termică foarte bună, oferind protecție eficientă împotriva supraîncălzirii locuinței;
  • Sticlă Float - este o sticlă naturală, neutră, care asigură vizibilitate bună și transmisia luminii prin geam;
  • Sticlă Low-E - ajută la menținerea unei temperaturi optime în locuință, iar consumul de energie scade;
  • Sticlă ornamentală - asigură mai multă intimitate, fără a limita accesul razelor solare în încăpere;
  • Sticlă laminată (duplex) - asigură un plus de siguranță, dar și o izolație fonică excelentă; se realizează din mai multe foi lipite cu straturi de rășini transparente.

Elementele de feronerie

De calitatea elementelor de feronerie depinde calitatea și ușurința în utilizarea ferestrelor de tip termopan. În acest caz este important să iei în calcul caracteristicile de deschidere-închidere a geamurilor, precum și siguranța împotriva hoților - mânerele securizate cu cheiță sunt o bună opțiune.

Dacă ești o persoană căreia îi place tehnologia poți opta pentru sisteme de deschidere-închidere prin telecomandă sau chiar prin amprentă. Deși sunt mai scumpe, aceste tipuri de termopane oferă o protecție ridicată la efracție.

Montajul accesoriilor

Nu doar geamul termopan este important, ci și montajul elementelor de protecție de la exterior, care să ajute la izolarea pereților și la controlul precipitațiilor. Sunt două opțiuni, în funcție de bugetul disponibil - glafurile din aluminiu (cele mai bune) sau cele din marmură (pe lângă funcționalitate au și un grad înalt de estetică).

La interior, însă, o bună opțiune este reprezentată de glafurile din PVC. Tot în ceea ce privește accesoriile pentru termopane nu ar strica să pui plase atât la ferestre, cât și ușile de acces. Pentru a limita razele solare pe timp de vară o bună opțiune sunt rulourile din PVC sau aluminiu.

Profilul de termopan

Un geam termopan este mai eficient energetic cu cât are mai multe camere. Astfel, Salamander greenEvolution 76 reprezintă o bună opțiune, dat fiind că are profile adânci și mai multe garnituri.

Certificările de la instituții specializate

Rezistența și calitatea geamurilor de termopan sunt date și de certificările de la instituțiile specializate. Certificarea IFT Qualitat este extrem de apreciată în Europa în materie de termopane de PVC și aluminiu. Aceasta le oferă garanție clienților că produsele sunt de cea mai bună calitate, cu durabilitate de până la 50 de ani.

 

 

 

 

Comentarii

06/01/24 15:40

Termopanele Salamander reprezintă alegerea ideală datorită calității lor superioare, durabilității și eficienței energetice. Cu o gamă variată de profile și opțiuni de izolare termică, aceste ferestre oferă confort și siguranță în locuința ta. Optând pentru termopanele Salamander, alegi performanță și fiabilitate pentru o locuință modernă și confortabilă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5