5 exerciții fizice pe care le poți face acasă

Dacă nu ai timp sau nu-ți place să mergi la sală, avem soluția! Exercițiile fizice la tine acasă sunt o modalitate excelentă de a te menține în formă și de a-ți tonifia toată musculatura.

De cele mai multe ori, atunci când faci mișcare acasă, nu ai nevoie de obiecte costisitoare, ci te poți folosi de greutatea corpului, pentru diverse antrenamente. Mișcarea este importantă pentru sănătate, așa că rezervă-ți timp, în fiecare zi, pentru cele mai utile exerciții! Iată care sunt acestea:

Fandări

Fandările sunt ideale pentru picioare, pentru că solicită forța musculară și echilibrul corpului. Dacă vrei să câștigi masă musculară și să te bucuri de antrenamente eficiente,, fandările sunt varianta optimă. Adaugă-le în rutina ta zilnică de antrenament, pentru a putea trece la exerciții mai complicate.

Faci fandările corect și dacă ai un echipament corespunzător. Alege o pereche de colanți sau pantaloni lejeri de trening, o bustieră și un tricou, care să-ți permită să te miști în voie. Nu uita și de o pereche de pantofi sport, cu o aderență bună în timpul antrenamentului, astfel încât să execuți fiecare exercițiu, cu ușurință. Iată cum poți realiza fandările:

  • Stai în picioare, cu coloana dreaptă și tălpile apropiate. Mâinile pot fi ținute în șold.

  • Fă un pas mare, în spate, cu piciorul drept sau stâng, în timp ce îndoi genunchiul piciorului opus, la un unghi drept (de 90 de grade).

  • Reține că piciorul trebuie să fie corect dus în spate, până la aproximativ 3 cm de sol, iar spatele, în permanență drept. Împinge umerii, ușor, în spate și scoate pieptul în față.

  • Împinge călcâiul în podea și revino la poziția inițială. Mișcarea va fi realizată și cu celălalt picior.

  • Repetă fandarile, astfel încât să lucrezi, corespunzător, mușchii picioarelor.

Flotări

Flotările pot fi și ele executate acasă, pe o saltea. Acest timp de exerciții îți lucrează, simultan, atât mușchii pieptului, cât și pe cei ai brațelor, ai spatelui, ai abdomenului și ai umerilor. În plus, vei reuși să arzi un număr mare de calorii. Chiar dacă flotările sunt exerciții cunoscute, ele nu sunt foarte ușoare și, de cele mai multe ori, nici nu sunt executate corect. Ține cont de următoarele sfaturi:

  • În poziția inițială pentru flotări, corpul trebuie să fie întins în linie dreaptă, în timp ce te sprijini pe degetele de la picioare și pe palme, cu degetele desfăcute.

  • Când cobori corpul, flexează, cu grijă brațele, până când pieptul aproape atinge solul.

  • Pentru a reveni la poziția inițială, împinge brațele, până când coatele sunt perfect întinse.

Abdomene

Pe lista exercițiilor care pot fi făcute acasă se numără și abdomenele, care îți lucrează intens mușchii. Poți opta pentru un aparat special conceput pentru abdomene sau o bancă, pe care le găsești pe site-urile specializate. Totuși, cel mai bine ar fi să realizezi abdomenele pe saltea, direct la sol, fără aceste echipamente.

Există numeroase tipuri de abdomene, în funcție de gradul de dificultate - rapide, lente, lungi sau scurte, astfel încât să-ți lucrezi toate grupele de mușchi. Găsești videoclipuri care te ajută să execuți corect abdomenele și serii prin care să te menții în formă.

Genuflexiuni

Genuflexiunile te ajută să lucrezi intens mușchii picioarelor și fesele.

  • Ține picioarele depărtate, astfel încât să ai aceeași distanța ca între umeri.

  • Îndoaie genunchii ușor și coboară posteriorul, ca și cum te-ai așeza pe un scaun.

  • Ține tălpile fixe pe podea și nu le îndoi.

  • Întinde brațele în față, ca să-ți păstrezi echilibrul.

  • Menține această poziție, câteva secunde, și, apoi, revino la poziția inițială.

Exerciții cu greutăți

Vei avea nevoie de câteva gantere, cu greutăți reglabile, care-ți vor fi de folos pentru numeroase exerciții acasă. În fiecare zi, poți să-ți antrenezi câteva grupe de mușchi, cu ajutorul ganterelor. Acestea pot fi folosite la exerciții pentru piept, umeri, spate, antebrațe, tricepși sau bicepși. Nu știi ce fel de exerciții ți se potrivesc? Caută pe internet tutoriale utile, în format video. Începe cu greutăți mici și repetări puține, până te obișnuiești cu activitatea fizică.

Iată, așadar, că te poți menține în formă și acasă, executând aceste exerciții utile pentru corpul tău. Desigur, condiția fizică a fiecăruia este diferită, la fel și capacitatea de a executa un anumit număr de seturi pe zi. Nu te suprasolicita și execută fiecare mișcare corect. Rezultatele nu vor întârzia, dacă perseverezi.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5