5 metode prin care te simți mai motivat să faci sport

Cu toții știm că mișcarea aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Totuși, atunci când vine ziua în care trebuie să mergem la sală sau la alergat în parc, găsim scuze pentru a amâna momentul. Lipsa timpului sau a chefului dar și oboseala sunt motive care ne fac să uităm de sport și să-l plasăm pe un loc secund. Dacă și tu te regăsești în aceeași situație, avem câteva sfaturi utile pentru tine!

Există metode prin care să-ți induci starea de bine și să te bucuri de sportul practicat cu regularitate. Pentru că sportul nu trebuie făcut din obligație, iată care sunt metodele prin care să te simți mai motivat, astfel încât să ai un corp sănătos.

 

Bucură-te de momente relaxante și distractive

Poate că nu îți place să alergi la primele ore ale dimineții, însă, trebuie să existe o activitate sportivă care îți face plăcere, fie că vorbim despre orele de aerobic sau plimbările cu rolele prin parc.

Trebuie, doar, să alegi un sport care te animă, astfel încât, să nu te simți obligat să mergi la sală. Este important să te distrezi, în timp ce faci mișcare, și să te bucuri de momente relaxante, care să te scoată din cotidian. Nu uita de echipamentul necesar! Orice activitate sportivă ai practica, ia cu tine un trening, o pereche de adidași Under Armour și ești gata de mișcare!

Antrenează-te cu un prieten

Pentru că e mult mai distractiv să te antrenezi cu altcineva, roagă un prieten să te însoțească, atunci când mergi la sala de fitness. Un partener te poate motiva suplimentar, astfel încât, să te bucuri de antrenamente eficiente. Cu toate acestea, atunci când persoana care te însoțește nu are cum să ajungă la sală, nu renunța la antrenament și găsește motivația necesară să te mobilizezi.

Ascultă playlistul preferat

Ca să nu mai privești antrenamentele ca pe niște corvoade, nu pleca din casă fără playlistul care să conțină piesele pe care le iubești. Muzica ritmată îți oferă energie și te motivează să îți lucrezi corpul, atâta timp cât te lași distras de la gândurile cotidiene. Pune câteva melodii pe telefon, ia căștile cu tine și ești gata de sport!

Practică sportul, în funcție de starea de spirit

Este firesc să te apuci de un sport care îți face plăcere, pentru a nu pierde timpul și a găsi motivația rapid. Nu trebuie, neapărat, să alegi sala de fitness. Dacă nu îți face plăcere să fii înconjurat de oameni, poți să alergi, să te joci tenis sau să faci exerciții simple de stretching.

 

Desigur, trebuie să ții cont și de starea pe care o ai într-o anumită zi. Dacă ai chef doar să te plimbi prin parc și nimic mai mult, bucură-te doar de această activitate. În schimb, atunci când ești plin de energie, alege un antrenament cu greutăți sau exercițiile HIIT.

Folosește aplicații utile de fitness

Ai nevoie de mai multă motivație pentru a face sport? Utilizează aplicații pentru fitness, care pot fi instalate pe smartphone. În acest fel, poți ține un jurnal al tuturor activităților sportive pe care le practici. Mai mult, îți poți monitoriza progresul și poți adopta schimbări în program, dacă rezultatele întârzie să apară.

 

Orice metodă ai aborda pentru motivație, încearcă să nu sari peste antrenamente. Consecvența te ajută să adopți sportul ca pe un obicei sănătos și să arăți impecabil, indiferent de vârstă. Pe lângă sport, trebuie să adopți o dietă alimentară echilibrată și să te bucuri de orele de odihnă. Te vei simți minunat!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5