5 modalități naturale de a învinge pofta de zahăr

Pofta de zahăr apare adesea atunci când faci schimbări sănătoase în alimentație și îți reduci consumul caloric. Dacă ți-e poftă de zahăr sau de ceva dulce poate fi mai greu să îți respecți noul regim alimentar, însă există mai multe modalități de a reduce pofta de zahăr. Iată 5 modalități naturale de a învinge pofta de zahăr.

Mănâncă întotdeauna când ți-e foame

Ignorarea semnalelor foamei și săritul peste mese reprezintă una dintre cele mai importante cauze ale poftei de zahăr, deoarece scăderea nivelurilor glicemiei îți va determina organismul să poftească alimente dulci care furnizează un spor rapid de energie. Menținerea glicemiei la un nivel stabil luând mese regulate este una dintre cele mai bune modalități de a evita pofta de zahăr. Mâncarea unei mici gustări de îndată ce simți că ți-e foame te va ajuta, de asemenea, să previi schimbările de dispoziție și alte simptome neplăcute asociate adesea cu dietele restrictive.

Alege carbohidrații complexi și cerealele integrale

Carbohidrații complecși și cerealele integrale ajută la stabilizarea nivelurilor glicemiei și furnizează energie cu eliberare lentă. Pâinea albă, cerealele procesate și alte alimente foarte procesate cauzează creșteri ale glicemiei, ceea ce furnizează un spor rapid de energie și vioiciune crescută.

Totuși, acest spor de energie se atenuează rapid, cauzând o scădere a glicemiei care te lasă cu o senzație de oboseală, lipsă de concentrare și poftă de alimente dulci.

Treci la pâine din făină integrală, cereale integrale și carbohidrați complecși pentru a-ți menține energia la un nivel stabil.

Suplimentar poti apela la un supliment pe baza de fibre Chocolate Slim – Choco lite, care te ajuta

Crește consumul de proteine

Proteinele de înaltă calitate sunt importante pentru prevenirea poftei de zahăr și a altor pofte alimentare, deoarece furnizează substanțe nutritive esențiale care ajută la echilibrarea nivelurilor glicemiei și sporesc senzația de sațietate. Dietele bogate în proteine sunt excelente și pentru slăbit, deoarece proteinele furnizează elementele de bază pentru dezvoltarea mușchilor. Masa musculară sporită ajută la arderea mai multor calorii, sprijinindu-ți eforturile de a scădea în greutate. Alege proteinele de înaltă calitate, cum ar fi carnea de pui, curcan, carnea roșie slabă, ouăle și produsele lactate.

Fă-ți timp pentru relaxare

Stresul este o altă cauză majoră a poftei de zahăr, așadar este important să îți faci timp să te relaxezi și să te destinzi la sfârșitul unei zile stresante. Insomnia și somnul neodihnitor pot, de asemenea, să cauzeze pofte alimentare, deoarece oboseala persistentă determină organismul să poftească alimente care vor furniza un spor rapid de energie. Meditația, tehnicile de vizualizare și exercițiile de relaxare sunt modalități excelente de a reduce nivelurile stresului. Alternativ, ceva simplu precum o baie caldă înainte de culcare poate fi relaxant și poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Exercițiile fizice regulate, de exemplu mersul pe jos, ciclismul sau înotul, pot ajuta și ele la gestionarea nivelurilor stresului.

Ia un supliment

Lipsa sau nivelurile reduse ale anumitor vitamine, minerale și ale altor substanțe nutritive pot cauza pofta de zahăr. Lipsa de magneziu și nivelurile reduse ale unor vitamine B pot cauza pofte alimentare. Nivelurile reduse de fier pot duce la extenuare sau oboseală, ceea ce ar putea duce la pofta de alimente cu eliberare rapidă de energie, cum sunt pâinea albă și alimentele dulci. Luarea unui supliment bun de multivitamine și minerale poate ajuta la reducerea poftei de zahăr. Totuși, dacă bănuiești deficiențe grave de substanțe nutritive, este important să ceri sfatul doctorului tău.

Pofta de zahăr reprezintă o problemă comună atunci când treci la o alimentație mai sănătoasă sau îți limitezi consumul caloric, dar există modalități de a reduce poftele. Faptul că mănânci întotdeauna când ți-e foame, îți adaugi carbohidrați complecși și proteine în alimentație, îți faci timp pentru relaxare și iei un supliment alimentar te poate ajuta să învingi pofta de zahăr.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5