Suplimente care te ajută să scazi glicemia

În zilele noastre, consumăm numeroase produse alimentare bogate în zaharuri:  mâncăruri gata preparate, prăjituri industriale, băuturi răcoritoare, sucuri de fructe, cereale dulci, produse de patiserie, dulciuri.

Acest mod de alimentație nu este lipsit de consecințe pentru sănătate. Consumul prea mare de zahăr duce la un aport ridicat de glucoză, adică la un nivel ridicat de zahăr în sânge. Persoanele cu un exces permanent de zahăr în sânge sunt expuse riscului de a suferi numeroase complicații. Dacă nivelul de zahăr din sânge este prea mare, pentru a menține echilibrul este necesar, pe lângă o dietă bazată pe alimente cu un indice glicemic scăzut și de suplimente alimentare adjuvante. Astăzi vorbim despre suplimentele alimentare care ajută să reglăm glicemia.

Ce este diabetul?

Atunci când mâncăm, nivelul de zahăr din sânge crește. Acest lucru se datorează următorului lucru: carbohidrații pe care îi consumăm sunt transformați în glucoză. Celulele corpului au nevoie de insulina pentru a putea folosi glucoza.  Sunt situații când în organism apar dezechilibre legate de producerea de insulină sau de utilizarea acesteia. Oamenii cu astfel de condiții sunt îndrumați să facă investigații pentru a descoperi dacă suferă sau nu de diabet.

Diabetul este o tulburare în ceea ce privește stocarea, utilizarea și absorbția zahărului în organism. Este un dezechilibru al insulinei și al glucagonului. Insulina este un hormon care, în mod normal, permite glucozei să intre în organism, în ficat, în țesutul adipos și în mușchi.

Printre simptomele care indică diabet zaharat se numără: sete și foame excesivă, lipsă de energie, urinare frecventă, vedere încețoșată și furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor. Pacienții diagnosticați cu această boală trebuie să ia măsuri în vederea menținerii glicemiei la nivel optim. 

Reglează glicemia cu ajutorul plantelor

Anumite plante ajută la reglarea glicemiei. Printre acestea se numără berberina, gymnema, hamei, eucalipt, aloe vera și agrimonia. Anumite alimente, cum ar fi ceapa, usturoiul, turmericul și păstăile de fasole, pot ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de zahăr din sânge și sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet zaharat. Aceste remedii naturale sunt adesea ingredientele active din suplimentele alimentare.

Suplimente care scad glicemia

Suplimentele alimentare pot ajuta reglarea nivelului de zahăr din sânge. Compoziția acestora variază, de aceea trebuie selectate cu atenție și incluse în dietă doar cu acordul medicului curant. Suplimentele pe bază de vitamina C, ginseng sau coenzima Q10 sunt adesea preferate. Multe conțin, de asemenea, magneziu și acid alfa-lipoic.

Pe lângă un regim alimentar sănătos și suplimente alimentare, nu uita de importanța exercițiilor fizice și de odihnă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5