5 OCTOMBRIE –ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI

Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an în 5 octombrie. Cunoscută și ca Ziua Mondială a Educației, această zi a devenit, de la an la an, un prilej de a transmite un mesaj clar către întreaga societate privind rolul unei educații de calitate și a profesorilor competenți și motivați.

Această zi este un simbol semnificativ al conştientizării, înţelegerii şi aprecierii faţă de contribuţia pe care profesorii o au pentru educaţie şi dezvoltare şi, în egală măsură, prilej pentru a atrage atenţia asupra rolului profesorilor în cadrul societăţii. 

Elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”Bistrița au organizat mai multe activități cu ocazia “ Zilei Educației”. Sub îndrumarea cadrelor didactice, copiii s-au bucurat de activitățile distractive,  desfășurate la clasă,  de concursurile organizate și de momentele de veselie în care au descoperit că se poate învăța și prin joc.

Clasa pregatitoare D Step By  Step a realizat o lecție plină de culoare, poveste și zâmbet. Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui proiect. Doamnele învățătoare și-au propus o călătorie în minunata lume a poveștilor, iar copiii și-au adus cu mândrie cărțile preferate. În cadrul întâlnirii de dimineață, ei au prezentat actiunea și personajele lor preferate. Ulterior aceștia au audiat câteva dintre poveștile preferate realizând fișe de lucru. La final toți elevii clasei au primit o diplomă de bobocei în ale educației.

Elevii clasei a IV–a A s-au bucurat împreună cu doamna învățătoare Fogaș-Cristurean Alexandra de Ziua Educației, participând la concursul de gătit: “ Pitichef Educat”. Au realizat rețete de torturi ANIVERSARE ale EDUCAȚIEI. O astfel de rețetă ne-au împărtășit-o și nouă.

Se iau:

-2 ouă de istorie

-1 kg de învățătură

-glazură de litere

-3 blaturi de propoziții

-căpșuni înmuiați în cerneală dulce

-500 g de cuvinte

-10 calcule matematice

-frișcă de înmulțiri și împărțiri

-esență de geografie

-cărți dulci din marțipan

            S-au distrat și au dovedit că educația a rodit.

Elevii clasei a III-a D îndrumați de doamna învățătoare Sarca Griga Diana au vizionat prezentări PPT despre semnificația zilei de 5 octombrie, au confecționat și purtat în piept cărticele din hârtie cu un citat despre educație. Elevii din celelalte clase au realizat postere cu citate despre EDUCAȚIE, ȘCOALĂ și PROFESORI, impresii despre educatori finalizând această activitate printr-o expoziție.

A fost o zi reușită, cu multe activități, în care educația a mers mână în mână cu jocul și voiabună.                                                              Prof. ALINA LUCA

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „AVRAM IANCU” BISTRIȚA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5