Noua echipă de la „Lucian Blaga” –Crina Mureşan şi Marinela Săsărman-un manageriat transparent, bazat pe comunicare

Noua echipă de conducere a Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” – director Crina Mureşan, director adjunct Marinela Săsărman - aduce un suflu nou în actul educaţional, propunându-şi o relaţie transparentă şi corectă cu toţi actorii implicaţi, elevi, cadre didactice, părinţi, administraţia locală şi instituţii partenere.
Crina Mureşan este învăţătoare – în prezent, profesor pentru învăţământul primar - din anul 1989, performanţele ei la clasă fiind vizibile prin mulţimea de premii câştigate împreună cu elevii. A deţinut şi funcţia de inspector şcolar. La rândul ei, directorul adjunct Marinela Săsărman este profesor de religie în Şcoala „Lucian Blaga” încă din anul 1997. Au acceptat să conducă împreună una dintre instituţiile de învăţământ performante ale judeţului, „urcând în 4 x 4”, maşinuţa oferită ca un simbol de inspectorul şcolar general Camelia Tabără noilor manageri, titlul proiectului cu care inspectorul general a promovat concursul organizat în toamna anului trecut de Ministerul Educaţiei.
Peste 610 elevi şi 43 cadre didactice, la care se adaugă personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic, trebuie să ajungă la un numitor comun, acela al „şcolii care formează şi deschide perspective”, care educă mai mult decât instruieşte, care are menirea de a forma caractere puternice.
„Ne propunem un management deschis, transparent, bazat pe încredere şi comunicare. Nu ne propunem să inventăm roata în învăţământul românesc, ea a fost deja inventată, există multe modele de succes. Rolul nostru este doar să punem toate roţile în funcţiune, apropo de maşina 4 x 4 pe care am primit-o drept simbol, pentru a putea depăşi toate obstacolele şi a urca, până la urmă, pe culmile performanţei în educaţie şi formare ale absolvenţilor noştri. Satisfacţia oricărui manager stă în recunoaşterea şi mulţumirea pe care ţi-o acordă foştii elevi, părinţii, societatea în ansamblul ei”, ne-a declarat directorul Crina Mureşan.
Altfel, în perspectiva anului şcolar viitor, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” îşi propune să formeze trei clase pregătitoare, dintre care o clasă Step by Step, sub îndrumarea cadrelor didactice titulare Cosmina Albu, Flavia Runcan (în sistemul tradiţional) şi Monica Precub în sistemul Step by Step.
„În perioada următoare vom organiza şi „Ziua porţilor deschise” pentru a ne prezenta oferta educaţională. Avem o bază materială bună, cu clase moderne şi spaţioase, sală de joacă, trei săli de sport, şi trei terenuri de sport amenajate cu suport sintetic, bibliotecă, o minicantină pentru elevii care doresc să servească masa la şcoală, laboratoare de informatică, chimie, biologie şi fizică, Centru de Documentare şi Informare, cabinete de consiliere şcolară, logopedic, pentru elevii cu cerinţe educative speciale şi cabinet medical. Rolul nostru este de a deschide uşa. Părinţii şi elevii decid dacă intră”, ne-a precizat directorul Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga”.

Comentarii

20/02/17 21:59
Suciu Ovidiu

un pic atenție la derapajele făcute de catedra de limba romana...prof.RM, lipsa dânsei nu motivează ca materia să fie predată pe repede înainte și neînțeleasă de cele mai multe ori de elevi. Sper să luați atitudine...părinții au semnalat diriginților acest fapt însă totil e tacit,... problemele de acasă nu cred că trebuie să se reflecte în predarea materiei...In rest o scoala minunată cu profesori și elevi responsabili

21/02/17 15:09
Moldovan Ana

are dreptate D-l Suciu catedra de limba română prof. RM lipsește destul de mult de la școală, catedra de limbi moderne - prof. MM neefectuarea orelor de limba germană, poate noua echipă managerială va rezolva aceste probleme pentru elevi și părinți

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5