5 sfaturi utile pentru un covor potrivit decorului

Dacă a sosit timpul să aduceți un aer nou incăperii, achiziționarea unor covoare e cea mai la indemână schimbare cu rezultate 100% garantate. Aruncați o privire peste cele 5 sfaturi oferite de specialiștii magazinului de covoare Startdecor ce vă vor ajuta să alegeți culoarea care se va integra perfect cu decorul existent, în timp ce vă exprimați stilul individual și unic.

1. Culorile vă pot schimba starea de spirit

Culorile ne pot influența emoțiile, acțiunile și modul în care reacționăm la cei din jurul nostru și la situatiile intâlnite în viața de zi cu zi. În acelasi timp, culoarea covorului dvs. poate avea un impact semnificativ asupra modului în care vă simțiți când sunteți într-o incăpere. Dacă înțelegeți cum ne afectează culorile si in special care sunt culorile care vă oferă o stare de liniște, puteți proiecta cu ușurință un spațiu de birou creativ și inspirat prin adăugarea unui covor, o sală de joacă plină de energie pentru cei mici cu un covor plin de animații puternic colorat sau un covor modern in culori calde pentru dormitor.

Oamenii sunt influențați de culori în moduri diferite, în funcție de circumstanțele noastre individuale și de mediul cultural. Când intrați într-o cameră, trebuie să luați în considerare culorile și modul în care acestea vă fac să vă simțiți, deoarece acestea sunt deseori concepute în acest fel dintr-un anumit motiv. De exemplu, McDonald's folosește roșu și galben pentru celebrul lor Big M, deoarece roșul semnifică rapid și galbenul foame (deci, mâncare rapidă!).

Dacă cunoașteți psihologia de bază din spatele semnificațiilor culorilor, puteți crea cu ușurință dispoziția dorită. Ghidul nostru de semnificații de culoare explică semnificațiile culorilor roșu, galben, portocaliu, albastru, verde, violet, negru și alb și vă arată cum puteți utiliza aceste culori în casa dvs. pentru a alege covorul perfect și pentru a crea camera perfectă.

2. Lumina si umbrele dintr-o incăpere

Felul în care lumina și umbrele intră în mod natural în camera dvs. poate avea un impact mare asupra modului în care este percepută culoarea covorului. Pe măsură ce lumina ziua progresează, intensitatea luminii solare din camera dvs. se va schimba și culorile vor părea diferite. Dimineața, lumina soarelui este mai redusă la orizont și provoacă o strălucire caldă. Dar, pe măsură ce ziua progresează in timp, lumina soarelui dezvoltă o formă mai rece, albăstruie, iar în jurul orei amiezii, culorile pot părea ceva mai sterse. Până la apusul soarelui, lumina se va schimba din nou într-una roșiatică.

3. Schema de culori

Când alegeți un nou covor, este important să priviți camera în ansamblu și să vă faceți o idee despre schema de culori existentă. Ce alte culori sunt în cameră, pe pereți, gresie sau parchet, mobilierul și tablourile. Trebuie să alegeți un covor care să interactioneze cu restul culorilor din camera dvs. și să se lege între ele sau să funcționeze ca intr-un intreg.

Înțelegerea culorilor primare, secundare și de evidențiere și a modului în care ele colaborează este esențială pentru a decide cu privire la schema de culori eficientă pentru camera dvs. și în esență, covorul ideal.

4. Inspirație

Puteți găsi surse de inspirație cam peste tot - cafeneaua dvs. locală, hotelul pe care îl iubiți, casa celui mai bun prieten al dvs., săli de expoziții, reviste, Pinterest și chiar natura. Uneori veți fi surprins de ceea ce puteți găsi!

Dacă nu ați făcut-o deja, consultați profilul nostru Pinterest. Este plin de inspirație și complet captivant pentru pasionații de decorarea locuinței.

5. Stilul tău unic, gusturi si preferințe 

Fiecare om are propriile gusturi, iar casa este o reprezentare a acestora. Designul camerelor dvs. ar trebui să vă exprime, iar covorul ales să se potrivească acelui stil și să fie la fel de unic și individual.

Gama uriașă de covoare ieftine si de calitate oferită de magazinul Startdecor.ro face mai ușor să găsiți cea mai potrivită variantă pentru casa dvs.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5