5 situatii in care este necesar sa faci un test RT-PCR COVID-19

Situatiile in care poti lua contact cu noul Coronavirus sunt foarte variate si niciodata nu esti in deplina siguranta, nici macar atunci cand porti masca si respecti normele de igiena. De aceea Clinicile GRAL Medical ofera in laboratoarele de testare COVID-19 posibilitatea de a face un test RT-PCR pntru a afla daca te-ai infectat sau nu, rezultatul in primesti in 24 pana la maxim 30 de ore pentru Bucuresti, sau in aceeasi zi in regim de urgenta, tot in Bucuresti.  De asemenea, aceste teste sunt utile in mai multe situatii si pot fi solicitate la intrarea in anumite tari, atunci cand calatoresti acolo, fie in interes de serviciu, fie in vacanta. Iti prezentam cele mai comune cinci situatii in care vei avea nevoie de testare pentru determinarea infectiei cu SARS-CoV-2.

Ai unul sau mai multe simptome specifice infectiei cu SARS-CoV-2

In cazul in care ai unul sau mai multe simptome specifice infectiei cu SARS-CoV-2 este momentul sa faci un test RT-PCR pentru a afla daca noul Coronavirus este cauza acestor simptome. In Clinicile GRAL Medical se poate face un test PCR pentru a determina daca esti sau nu infectat cu acest virus. Chiar daca unele dintre simptome pot aparea si din alte cauze nu este recomandat sa risti. Lipsa gustului si mirosului spre exemplu, poate fi cauzata si de sinuzita, iar cand aceste simptome apar individual, multe persoane aleg sa le ignore, insa in realitate pot fi un semn important, iar daca detectezi din timp infectia cu SARS-CoV-2 va fi mult mai usor sa beneficiezi rapid de tratamentul adecvat.

Ai nevoie de un test negativ pentru a lucra in colectiv

Anumite firme si institutii pot solicita o testare Covid-19 pentru a permite angajatului sa revina la munca sau pentru a-l angaja. Spre exemplu, in cazul in care lucrezi in echipe mari, in supermarket sau in unitati de invatamant cu elevi si studenti, este foarte posibil ca acest test sa iti fie necesar pentru a se evita astfel contaminarea intregului colectiv si pentru a fi evitata crearea unui focar la locul de munca. Imbolnavirea unui numar mare de angajati poate afecta dramatic activitatea unei firme si implicit profitul acesteia, ceea ce inseamna ca un astfel de test este justificat.

Contactul cu o persoana infectata cu SARS-CoV-2

In cazul in care o persoana cu care ai intrat in contact este infectata cu noul Coronavirus, este necesar sa faci un test RT-PCR Covid-19 pentru a afla daca te-ai contaminat si tu. Chiar daca nu ai simptome este recomandat sa nu risti si la 5-7 zile de la intrarea in contact cu persoana bolnava sa efectuezi un test RT-PCR, pentru ca atunci cand descoperi din timp infectia cu SARS-CoV-2 castigi mai mult timp pentru a lua toate masurile necesare astfel incat sa beneficiezi de cel mai bun tratament. Astfel ii protejezi si pe cei din jurul tau de o posibila infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Iesi des in aglomeratie si intrii in contact cu multi oameni

Atunci cand iei des contact cu multe persoane cu care nu locuiesti sau mergi des in aglomeratie, este necesar sa faci un test RT-PCR in Centrele GRAL Medical pentru confortul tau psihic. Cei mai multi oameni care sunt nevoiti sa lucreze in medii aglomerate sau sa intre in contact cu multe persoane sunt foarte stresate din cauza temerii ca ar putea sa se imbolnaveasca la un moment dat si sa ii infecteze pe cei dragi lor. Chiar daca nu prezinti simptome, din cand in cand ar trebui sa repeti testul pentru singuranta ta fizica si psihica.

Rezultatele testarii Covid-19 pentru Centrele GRAL Medical din Bucuresti se primesc in 24 pana la maxim 30 de ore sau in aceeasi zi la solicitarea in regim de urgenta. Pentru centrele GRAL Medical din tara se primesc in 48 de ore. Un rezultat negativ, in cazul persoanelor cu activitate intense, va aduce liniste pentru o vreme. In cazul in care testul va fi pozitiv, pacientul testat va putea sa se izoleze si sa ia tratamentul inca din primele zile ale infectarii cu noul Coronavirus astfel incat sa lupte eficient cu boala si sa iasa invingator. Cu cat tratamentul este luat mai repede, cu atat sansele de vindecare rapida sunt mai mari.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5