9 decembrie - Ziua Internaţională Anticorupţie! Punct de informare pe Pietonalul bistriţean!

Linia Verde Anticorupție - 0806.806.806
Direcţia Generală Anticorupţie, prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistrița-Năsăud, va marca mâine Ziua Internaţională Anticorupţie, dată stabilită acum 11 ani de Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei.
 
 DGA îşi propune să atragă cetăţenii şi  funcţionarii oneşti în lupta cu acest flagel.
 
"Data de 9 decembrie, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite Ziua Internaţională Anticorupţie, reprezintă un prilej pentru a ne aminti că trebuie să ne asumăm bătălia pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivel individual. O societate curată nu poate deveni  realitate fără asumarea principiilor etice, a transparentei şi a responsabilităţii propriilor acţiuni. Sunt valorile asupra cărora ar trebui noi, fiecare individ în parte, să veghem vigilenţi.
Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte", se menţionează în comunicatul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud.
 
În acest sens, va fi organizată o acțiune de informare cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie.
 
"Astfel, în jurul orei 14.00, punctul de informare anticorupţie va fi amplasat pe artera pietonală a municipiului Bistriţa, unde ofiţerii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, împreună cu ofiţerii de prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi elevi voluntari, vor distribui trecătorilor materiale informative specifice evenimentului, însoţite de recomandări. (...) În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, amintim acestora Linia Verde Anticorupţie - 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. Pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0263203167, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistrița-Năsăud,  precum şi la adresa de e-mail [email protected]", se arată în comunicatul remis redacţiei de SJA BN.
 
 

Comentarii

09/12/14 08:50
Vizitator

Ziua Internationala Anticoruptie se sarbatoreste in fiecare an pe data de 9 decembrie si a fost stabilita prin Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei, pe 31 octombrie 2003.
Pe baza acestei conventii, ONU a stabilit ca toate statele sa se ocupa indeaproape de problemele si amenintarile generate de coruptie si la stabilirea securitatii in societati, prin promovarea valorilor etice ale democratiei si justitiei, fara a se pune in pericol dezvoltarea durabila si statul de drept in cadrul societatii contemporane. Ziua Internationala Anticoruptie vine sa promoveze principiile etice, integritatea, transparenta si responsabilitatea asupra propriilor actiuni in afacerile publice, cat si cele private.
Pe de alta parte, consfintirea Zilei Internationale Anticoruptie si aniversarea ei pe 9 decembrie in fiecare an, reprezinta o buna oportunitate de a-i face pe cetateni, dar si pe reprezentantii societatilor sa constientizeze ca bunastarea unei societati vine odata cu asumarea unei lupte aprige impotriva coruptiei la nivel individual.

09/12/14 10:57
ECOLOGISTUL

TRAIASCA angajatii DNA. Multa SANATATE si SUCCES!!! ROMANII va privesc cu speranta si vor fi cu voi.!!! LA MULTI ANI !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5