9,97 cea mai mare medie de admitere la liceu , obţinută de Alex Sebastian Călbază , din Urmeniş

-Judeţul nostru va pierde cel mai bun elev, care a optat pentru Liceul “Papiu Ilarian” Târgu-Mureş

Începând de astăzi absolvenţii clasei a VIII-a sunt aşteptaţi să completeze fişele de înscriere pentru admiterea în liceu, procedură care are loc până pe 8 iulie.
Tot în aceeaşi perioadă, opţiunile din fişele de înscriere vor fi introduse în baza de date computerizată, iar între 6 şi 9 iulie părinţii şi candidaţii vor verifica fişele editate de calculator şi se va face corectarea greşelilor în baza de date computerizată. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2012 - 2013 va avea loc în 14 iulie. Pe 16 iulie are loc afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate.
Cea mai mare medie generală pentru admitere-9.97, în urma mediei între Evaluarea Naţională- 9.95 şi media pe anii de gimnaziu-10, a fost obţinută de Alex Sebastian Călbază , absolvent al Şcolii Generale Urmeniş. S-a remarcat prin bune rezultate de-a lungul celor 8 ani de şcoală, secretara instituţiei, Maria Szilaghyi, spunându-ne că se aşteptau la un asemenea rezultat. Fapt confirmat şi de profesorul de matematică, Tănase Grindean, care i-a fost şi diriginte lui Alex, şi de profesoara de română Florina Bondea. Alex este singur la părinţi, tata fiind contabil, iar mama, vânzătoare cu studii superioare. Este un copil model, detaşându-se de ceilalţi 12 colegi ai lui, cu care a terminat şcoala. Elevul a optat pentru Liceul “Papiu Ilarian” Târgu-Mureş , profil matematică-informatică, judeţul pierzând cel mai bun elev. Pe locul 2 se află Raluca Diana Trifu, de la Colegiul naţional “Liviu Rebreanu” cu media de admitere 9,95, media Evaluare-9.95, media generală în anii de gimnaziu-9.95. Sunt cei doi elevi care au luat cele mai mari note anul acesta.
Din cei 2950 elevi care au participat la Evaluarea Naţională, 1807 au obţinut medii peste 5(62.03%). Pentru clasa a IX –a, pentru anul şcolar 2012 – 2013, pe forme de învăţământ, filiere, profiluri, specializări sunt 128 clase, cu 3520 locuri, din care 119 clase cu 3332 locuri învăţământ de zi de masă; 4 clase cu 48 locuri învăţământ de zi special ; 4 clase cu 112 locuri învăţământ seral ; o clasă cu 28 de locuri învăţământ cu frecvenţă redusă. Sunt cu 3 clase mai mult decât absolvenţii clasei a VIII-a.

Comentarii

06/07/12 13:17
oana

bravo Alex!

06/07/12 20:18
anonim

La tara notele se umfla cu motopompa, de ani buni de zile. Nu-i nici un bai ca merge la Mures.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5