Admitere liceu

13 elevi au rămas nerepartizaţi la liceu dintre cei 3.101 de absolvenţi de clasa a VIII-a

Peste 3.000 de elevi au fost repartizaţi computerizat la liceele din judeţ, ultima medie de admitere fiind 3,60. 13 candidaţi au rămas nerepartizaţi.

Fiecare părinte şi copil şi-a dorit un liceu cât mai bun, însă totul a depins de performanţele obţinute.

Ca şi în ceilalţi ani, Colegiul Naţional ,,Liviu Rebreanu” şi Colegiul Naţional ,,Andrei Mureşanu” au luat „crema” absolvenţilor de generală.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud a făcut publică, ieri, lista cu repartizarea computerizată a elevilor înscrişi la admiterea în liceu, la nivel judeţean fiind repartizaţi 3.088 de elevi din 3.101 înscrişi.

Cinci elevi bistriţeni au reuşit performanţa de a avea media finală, de admitere, 10. Este vorba despre Bogdan Cârcu de la Colegiul Naţional ,,George Coşbuc”, Năsăud; Mihai Vlad Dănilă – Şcoala Generală ,,Sever Pop”, Poiana Ilvei; Aura Georgeta Miron – Colegiul Naţional ,,George Coşbuc”, Năsăud; Maria Miruna Miskolczi şi Ancuţa Cornelia Pătrăşcan- Şcoala Generală ,,Florian Porcius” din Rodna.

Ultima medie de admitere a fost de 3,60 la Grupul Şcolar ,,Grigore Moisil” din Bistriţa, profilul mecanic.

În liceele din judeţul Bistriţa-Năsăud au rămas 542 de locuri libere.

Absolvenţii claselor a VIII-a care nu au participat la prima etapă de repartizare computerizată în licee din diverse motive sau care nu au fost repartizaţi vor trebui să completeze fişele de opţiuni în intervalul 14-19 iulie.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată în licee va avea loc la 22 iulie.

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012, media de admitere reprezintă media aritmetică între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a şi media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Completarea fişelor de opţiuni de către candidaţii care vor participa la a doua etapă de repartizare computerizată se va face la şcolile generale de provenienţă sau la centrul special de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5