Achizițiile online de credite și rate cresc semnificativ în România

Deși românii obișnuiau să își folosească cardurile de credit și să se împrumute de la bănci pentru a cumpăra lucruri offline, datorită răspândirii internetului de mare viteză în bandă largă, mulți au început să facă cumpărături online. În general, cel mai mare număr de achiziții online cu cardul de credit are loc în perioada sărbătorilor. Utilizarea cardurilor de credit pentru cumpărături online poate fi tentantă, dar trebuie să știți cum să le folosiți pentru a evita să vă îndatorați peste măsură. 

Practic, un card de credit folosit pentru cumpărături online reprezintă banii de mâine pe care românii îi pot folosi astăzi. Este vorba, în esență, de bani împrumutați de la banca sau instituția financiară care a emis cardul. Și, ca orice bani creditați, trebuie rambursați integral și la timp, în caz contrar, contravenientul va fi supus unor sancțiuni destul de severe. Acumularea de datorii nu este o experiență bună și ar trebui să adoptați o abordare responsabilă în ceea ce privește cumpărăturile online cu cardul de credit. În special, cardurile de credit pot fi folosite și pentru a comanda servicii online. Cu toate acestea, utilizarea cardurilor de credit este interzisă pentru a face depozite la cazinourile online și la casele de pariuri sportive. Dacă doriți să încercați jocuri de cazinou online, cum ar fi Buy Bonus Slots , trebuie să utilizați un card de debit bancar. În afară de aceasta, nu aveți practic nicio restricție în ceea ce privește utilizarea cardurilor de credit, iar acest lucru poate fi un avantaj sau un dezavantaj, în funcție de disciplina dumneavoastră financiară.

Cardurile de credit sunt un lucru bun atunci când sunt folosite cu înțelepciune

Pentru a obține un card de credit pentru cumpărături online, nu este nevoie să mergeți la o sucursală bancară fizică și puteți chiar să comandați unul online. Adesea, comercianții online oferă opțiunea de a plăti în rate pe parcursul mai multor salarii. Linia dvs. de credit este o sumă de bani pe care o puteți folosi oricând, dar trebuie să o faceți cu înțelepciune. Un alt avantaj al cardurilor de credit este perioada de grație, în care nu trebuie să plătiți nicio dobândă la împrumut. Perioada de grație este, de obicei, de 40-50 de zile. Iar dacă investiți în această perioadă, veți rambursa pur și simplu suma împrumutată, fără a plăti nicio dobândă. 

Cu toate acestea, nu veți plăti nicio dobândă doar dacă efectuați toate plățile integral și la timp. Banca sau instituția financiară care a emis cardul stabilește o sumă minimă pe care trebuie să o plătiți. Dacă plătiți prea mult sau prea târziu, dobânda pentru banii pe care îi împrumutați va fi foarte mare, aproximativ 20-30% din suma datorată. De exemplu, dacă datorați 500 de lei și nu plătiți la timp, următoarea plată va fi de 650 de lei. Așadar, dacă nu sunteți sigur de finanțele dvs., probabil că merită să evitați achizițiile costisitoare cu cardul de credit.

Problema cu utilizarea cardurilor de credit este că mulți români acceptă acești bani ca fiind ai lor. Faptul de a avea bani în plus pe care îi puteți folosi în orice moment poate duce la cheltuieli nesăbuite. Așadar, un card de credit poate fi un avantaj pentru români, mai ales când vine vorba de împrumuturi cu o perioadă de grație fără dobândă. Cu toate acestea, pentru a evita să cadă în așa-numita capcană alunecoasă a datoriilor, românii ar trebui să fie disciplinați atunci când vine vorba de cumpărăturile online.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5