Cardul de cumpărături: 4 aspecte esențiale

Cardul de cumpărături îți poate oferi multe beneficii, însă trebuie să știi cum se folosește corect. Descoperă cum te poate ajuta, ce poți achiziționa cu el și cum eviți dobânzile.

Ce este cardul de cumpărături?

Cardul de cumpărături reprezintă un tip de credit pe care îl obții foarte ușor. Se obține doar cu buletinul, fără a fi nevoie de documente de venit. Trebuie doar să semnezi un acord pentru ca banca să îți poată verifica veniturile la ANAF, iar asta e tot.

Un card de cumpărături are o limită de credit calculată în funcție de venit. De exemplu, limita maximă poate fi de 3 ori venitul net al solicitantului. Poate fi considerat un avans pe care îl folosești când ai nevoie, cât ai nevoie. Te ajută să mergi mai des în vacanțe, să te bucuri de funcțiile gadget-urilor de ultimă generație, să rezolvi fără bătaie de cap eventualele urgențe de familie sau să renovezi mai ușor camera copiilor. E un ajutor de nădejde și de Paște, Crăciun sau aniversări, când poți achiziționa electronice, electrocasnice, îmbrăcăminte, accesorii sau cosmetice pentru cei dragi.

Procesul de obținere al unui card de cumpărături pentru persoane fizice este simplu. Cele mai multe bănci oferă posibilitatea de a completa online un formular, urmând să te contacteze ulterior. Totodată, oferă toate informațiile relevante pe site, astfel încât poți compara cu ușurință beneficiile oferite de bănci diferite.

Beneficiile unui card de cumpărături

Cel mai important beneficiu îl reprezintă cumpărăturile în rate fără dobândă. De exemplu, poți achiziționa mobilă, articole de bricolaj, vacanțe, electronice și electrocasnice sau chiar servicii medicale din România și străinătate. 

Cum poți folosi cardul de credit fără să plătești dobândă? Este foarte simplu: perioada de grație este de 50-60 de zile, iar dacă rambursezi integral suma pe care ai cheltuit-o, nu plătești nicio dobândă. 

Desigur, e important să verifici data scadenței pentru a nu apărea confuzii. Chiar dacă dobânda este mică, e recomandat să îți setezi un reminder pe telefon în primele luni, pentru a nu uita să faci plata.

Cum să profiți la maxim de card fără a plăti dobândă

În primul rând, depune banii cheltuiți la timp. Notează-ți data scadentă sau setează-ți un reminder pe telefon pentru a nu întârzia cu plata. Apoi, încearcă să depui integral suma cheltuită. Deși suma minimă de rambursat este mică, vei plăti dobândă pentru restul, în cazul în care alegi să nu plătești integral.

De asemenea, e de preferat să folosești cardul de cumpărături pentru plăți online sau în magazine. Atunci când retragi bani de la bancomat, dobânda se poate percepe din prima zi.

Cum îți ții cheltuielile sub control

Cardul de cumpărături e simplu de gestionat. Pentru început, fii responsabil și nu uita să faci plățile la timp, astfel încât să te bucuri fără nicio grijă de beneficiile oferite. De asemenea, instalează-ți aplicația mobilă a băncii, pentru a putea verifica oricând starea cardului.

Cardul de cumpărături este o soluție potrivită în cazul în care trebuie să faci o achiziție pentru care nu ai suficienți bani în acel moment. Ține cont de sfaturile de mai sus înainte de a-ți face un card de cumpărături și bucură-te de toate avantajele!


Sursă foto: https://www.freepik.com/free-photo/happy-woman-doing-online-shopping-home_11453160.htm

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5