De ce ai impresia că ești mereu sărac

Chiar dacă câștigi venitul mediu pe economie sau peste a impresia că niciodată nu ai necesarul și că nu ai bani. Prin urmare, consideri că ești sărac chiar dacă ești plătit decent. Totuși, indicatorul pentru bunăstarea personală nu este cât de mult câștigi ci cât de mulți bani îți rămân după ce îți plătești datoriile. Și felul în care investești acești bani și pe cei îi cheltui îți dau sentimentul că nu câștigi destul sau că ești sărac. De asemenea, dacă obișnuiești să cumperi multe lucruri cu cardul de credit, dobânda te duce la sapă de lemn. O refinanțare cu un împrumut de la www.kreditos247.es te va ajuta să plătești rate mai mici.

Pentru a stabili dacă ești cu adevărat sărac sau doar ai impresia trebuie să îți analizezi starea financiară. Dacă câștigi sub minimul pe economie, atunci ai o problemă, pentru că banii nu îți vor ajunge să faci nimic. Însă, dacă câștigi salariul mediu pe economie sau chiar mai mult atunci, tu ești problema și trebuie să ai grijă cum cheltui banii. Totuși, pe lângă cheltuielile obligatorii lunare ratele la bancă sunt principalele vinovate pentru starea ta financiară. Dacă ratele reprezintă mai mult de 30% din venitul tău lunar, deja folosești pentru a le plăti fondul de mâncare sau cumpărături cotidiene. În acest caz, ar trebui să refinanțezi. Majoritatea creditelor care se întind pe mai mult timp, au dobânzi mai mici. Prin urmare, chiar dacă vei înapoia într-o perioadă mai lungă această sumă, ratele lunare vor fi mai mici.

Un alt motiv pentru care ai impresia că ești sărac este că îți ignori mult timp datoriile și acestea strâng penalizări. Dacă îți plătești facturile la timp, atunci nu vei avea această problemă. Totuși, dacă le ignori și ele se strâng, atunci nu numai că plătești penalități dar trebuie să scoți din buzunar sume mai mari decât îți poți permite. Ca să rămâi cubani, ideal ar fi să plătești în fiecare lună facturile și ratele, astfel știi exact cât îți mai rămâne pentru cheltuielile cotidiene.

Lipsa educației financiare este o problemă cu care foarte mulți se confruntă. În școli copii nu sunt educați să economisească, iar părinții, de cele mai multe ori, nu pun accent pe o astfel de educație, bazându-se că al lor copil se va descurca. Din acest motiv, puțini dintre noi știm ce tipuri de credite există, cum să ne impunem un buget și cum ar trebui să cheltuim anii. Mai mult, educația financiară lacunară, duce la un nivel de îndatorare prea mare și la lipsa unei responsabilizări în acest domeniu.

De cele mai multe ori nu te simți sărac pentru că câștigi puțin ci pentru că nu știi cum să ți manageriezi banii și legi cele mai proaste variante financiare pentru tine, care de obicei sunt și cele mai populare. Pre exemplu, un împrumut ASNEF instant (ASNEF urgente) are o dobândă mai mică decât un card de credit și pentru a-l obține nu ai nevoie de garanție. Dacă îți analizezi finanțele, ți plătești ratele și facturile la timp și ești conștient de cât poți cheltui în fiecare lună, atunci senzația că nu ai destui bani, va trece.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5