Acţiunea Truck&Bus, sub egida TISPOL, s-a lăsat cu 154 amenzi

Poliţiştii rutieri au acţionat săptămâna trecută, pe drumurile din judeţ, în colaborare cu Autoritatea Rutieră Română şi Secţia Drumuri Naţionale Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea Truck&Bus, sub egida TISPOL, a vizat reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone li transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

„Au fost verificate 41 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale privind regulamentul rutier”, precizează inspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Potrivit sursei citate, au fost oprite pentru verificări şi 157 de autovehicule destinate transportului public de marfă, iar în cazul a doi conducători auto care nu au respectat perioada de odihnă zilnică s-a luat măsura sancţionării contravenţionale şi imobilizarea autovehiculelor pentru 9 ore.

„În total au fost aplicate 154 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri precum depăşirea limitei de viteză, neutilizarea centurii de siguranţă, legate de manipularea tahografelor, semnalizare în trafic etc.”, menţionează inspectorul Antonela Gorgan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5