Activitățile cu peste 100 de persoane, interzise în spaţii închise!

În HOTĂRÂREA NR. 7 a CNSSU din 11.03.2020 prin care se aprobă HOTĂRÂREA NR. 9 din 10.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, s-au decis următoarele:

  • emiterea unui ordin al ministrului sănătății pentru suspendarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuției medicamentelor, dispozitivelor medicale și materialelor sanitare esențiale în prevenția și tratarea infecției cu COVID-19 în afara teritoriului României.
  • recomandarea decalării de către entitățile private, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajați, a programului personalului care utilizează transportul public în comun, fie pentru întregul personal în afara perioadelor de aglomerație maximă, fie prin împărțirea personalului care utilizează transportul public în comun în 2-3 grupuri, care să fie programați pentru începerea și terminarea programului în intervalele orare decalate cu o oră/o oră și jumătate față de programul normal.
  •  instituirea obligativității decalării programului personalului din instituțiile publice cu un număr de peste 99 de angajați, care utilizează transportul public în comun, în conformitate cu variantele menționate mai sus.
     -  restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și divertisment, în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane
     - sistarea activităților cu public pentru muzee
     -  recomandarea suspendării activităților didactice din învățământul superior

 

Deciziile menționate mai sus sunt valabile până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire.

sursa: Instituţia Prefectului

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5