Adăpost de urgenţă pentru turiştii ce ajung sub Vârful Ineu!

          La finele săptămânii, săptămână jandarmii montani din Rodna au oferit sprijin membrilor Asociaţiei de Turism Montan „Hai pe Munte” Iaşi, echipei Salvamont Rodna şi reprezentanţilor Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei, la construcţia unui adăpost de urgenţă pentru turiştii care efectuează trasee în zona Vârfului Ineu.

         “Jandarmii Montani din Rodna, voluntari din Iaşi, Şanţ şi Rodna, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi instituţiile menţionate au finalizat după numeroase peripeţii depăşite cu succes, reamenajarea adăpostului de urgenţă atât de necesar celor aflaţi pe munte în situaţii critice”, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

         Reprezentanţii Asociaţiei de Turism Montan „Hai pe Munte” Iaşi, iniţiatorii proiectului, recomandă celor care ajung în zonă în perioada sezonului rece, să folosească cu încredere acest adăpost şi să nu îl deterioreze, iar autorităţile vor urmări în limita posibilităţilor menţinerea acestuia într-o stare adecvată şi pe perioada iernii.

         În acest moment în zonă stratul de zăpadă este de aproximativ 10 cm. Adăpostul este situat pe locul celui vechi, sub Vârful Ineu, la altitudinea de aproximativ 2.150 m, pe partea sudică, exact în traseul de bandă roşie, la aproximativ 100 m distanţă faţă de stâlpul indicator din Şaua cu Lac spre Coasta netedă. Coordonate GPS: N47gr31`20.3” E 24gr 52`57.6”. Construcţia are dimensiuni de 2,5m/2m, două paturi de 2m/1,5m, uşă şi geam. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5