Jandarmii montani din Rodna, în sprijinul turiştilor alături de reprezentanţii Asociaţiei de Turism Montan “Hai pe munte” Iaşi

Jandarmii montani din Rodna au oferit sprijin reprezentanţilor Asociaţiei de Turism Montan “Hai pe munte” Iaşi, pentru acţiunea de consolidare şi reabilitare a refugiului montan Curăţel din Munţii Rodnei. La acţiune au participat şi voluntarii din echipa Salvamont Rodna.

“Refugiul din Şaua Curăţel este situat la o altitudine de 1.600 m, la 200-300 m spre nord, la intersectarea traseului marcat cu punct albastru, ce vine din Rodna şi traseul marcat cu triunghi roşu ce urcă din localitatea Valea Vinului. Refugiul este construit pe două nivele cu podele şi paturi din lemn, cu o capacitate de cazare de 20-30 de locuri şi sobă pentru încălzit în sezonul rece.

Activităţile de acest gen la care participă jandarmii montani din Rodna sunt organizate permanent de reprezentanţii Asociaţiei de Turism Montan “Hai pe munte” Iaşi, această activitate făcând parte dintr-un program de reabilitare şi reamenajare a adăposturilor de urgenţă şi a refugiilor din Munţii Rodnei în zona Vf. Ineu, care s-a derulat în perioada 27-29 iunie a.c.”, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Anul trecut la începutul lunii octombrie, jandarmii montani din Rodna au contribuit la reamenajarea adăpostului de urgenţă pentru turiştii care vizitează zona Vf. Ineu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5