Adrian Crişan, ambasadorul României la …Bremen

 

Pentru unii cititori, titlul poate părea exagerat, dar nu e nici pe departe aşa. Într-o perioadă în care imaginea României în Germania nu este cea mai favorabilă, un bistriţean reuşeşte să îi cucerească pe nemţi. Cu paleta de tenis de masă, cu multă muncă, seriozitate.

Săptămâna trecută, Adrian Crişan a fost distins cu titlul "Sportivul anului 2012" în landul Bremen. Este primul român care reuşeşte să câştige titlul de sportiv al anului într-un land german. Adrian Crişan, care luptă acum în culorile clubului SV Werder Bremen, a avut în spate un parcurs extraordinar în 2012, acel remarcabil loc 5 de la Jocurile Olimpice de la Londra (care pentru mulţi dintre noi a fost ca o medalie) şi medalia de bronz cucerită la Campionatele Europene din Danemarca.

Ceea ce este rinteresant este faptul că toate performanţele sale au fost răsplătite prin vot de public, pe site-urile germane. Vor exista probabil cârcotaşi care vor spune că nu nemţii i-au dat titlul, ci românii. Câţi dintre noi am ştiut de acest concurs?  

“Faptul că am câştigat m-a surprins, dar sunt foarte fericit să îl primesc”, a spus bistriţeanul la festivitatea de premiere, recunoscând că astfel se apreciază munca sa de la clubul german, dar şi tenisul de masă ca sport.

E un sportiv care face cinste acestei ţări, cu care Bistriţa se mândreşte, atunci când îşi aminteşte. E un mare caracter pentru că în toate competiţiile României luptă sub “steagul” CSM Bistriţa. Germanii l-au făcut cetăţean de onoare al oraşului Ochsenhausen. Noi mai aşteptăm. Să fie de cinci ori la Olimpiadă, să câştige 11 titluri de campion naţional...

Ne bucură însă faptul că cititorii Răsunetul l-au votat pe Adrian Crișan Bistrițeanul anului 2012 la categoria Sport, la finele anului trecut, distincție acordată la începutul anului 2013. 

 Data naşterii: 07.05.1980, Bistriţa

Studii: Absolvent al IEFS Cluj-Napoca

Numărul 10 mondial (4 european) la începutul anului 2006

- 19 titluri de CAMPION NAŢIONAL de seniori – 10 la simplu

- Medalia “Meritul Sportiv” – Clasa a II-a în anul 2004; Ordinul “Meritul Sportiv” – Clasa a III-a în anul 2005

- 5 MEDALII DE BRONZ LA CAMPIONATELE EUROPENE DE SENIORI

- CAMPION AL GERMANIEI în 2004

- 3 CUPE ALE GERMANIEI CU TTF LIEBHERR OCHSENHAUSEN

A participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice: Sydney 2000, Atena 2004, Beijing 2008 şi Londra 2012.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5