Halterofilul Răzvan Martin aduce a treia medalie pentru Bistriţa în istoria Jocurilor Olimpice!

Nu e bistriţean get-beget, dar Bistriţa-Năsăud l-a adoptat. La Jocurile Olimpice de la Londra, halterofilul legitimat la CSM Bistriţa, a reuşit să-i facă pe toţi iubitorii sportului din judeţul nostru să tresară când a izbutit să ridice deasupra capului greutatea unei medalii de bronz muncite în mii de ore de antrenament.
Nu trebuie să fii fanatic al sportului ca să te bucure performanţa lui, să fii mândru, măcar câteva ore şi zile pe an, că acest sportiv reprezintă Bistriţa, România. Răzvan Martin, la cei 21 de ani neîmpliniţi, a dus pe umerii săi valoarea halterelor româneşti, valoarea clubului bistriţean, dar şi munca unui antrenor, de acum olimpic, dacă ne este permis, Mugur Saranciuc.

A păşit pentru prima dată într-o sala plină cu haltere la Cluj-Napoca. „Eram la un ştrand şi, de undeva, din apropiere, am auzit un zgomot care, să nu râdeţi, m-a fermecat. Vorbesc serios, aşa am intrat într-o sală unde erau mai mulţi băieţi care ridicau greutăţi. Am mers o zi, am mers două, pe urmă am simţit pe umeri apăsarea barei de metal şi, din nou, zgomotul halterelor trântite de podele".

Şansa vieţii lui a fost întâlnirea cu Mugur Saranciuc, cel care l-a transferat de la CSM Cluj-Napoca la CSM Bistriţa, clubul unde a făcut adevărata performanţă. „Doar muncă, antrenament. Asta a e diferenţa între Cluj şi Bistriţa. La Cluj era mai lejer, mai cu un fotbal, mai o îngheţată. Aici, aici totul e atât de serios, iar programul e program: antrenament, şcoală, antrenament şi somn". Dacă atunci când vine vorba despre rezultate şi performanţă Răzvan devine tăcut, preferând să lase faptele să vorbească în locul lui, antrenorul său Mugur Saranciuc nu se sfieşte să vorbească laudativ despre elevul său: „Este un sportiv de valoare internaţională. Răzvan a realizat trei recorduri naţionale de juniori I, trei recorduri de tineret, două recorduri de seniori şi un nou record european la arunca. Sper că Răzvan va obţine şi alte medalii la Campionatele Europene de juniori din luna noiembrie, din Cipru, iar toată această muncă asiduă va fi încununată cu o medalie olimpică în 2012, la Londra”, spunea Mugur Saranciuc, într-un interviu acordat lui Alin Cordoş.

Ce a venit în continuare, am văzut cu toţii. O seară magnifică de 31 iulie 2012, un bronz cât un AUR pentru Răzvan Martin. O medalie aşteptată de 16 ani, de la concursurile lui Nicu Vlad, cel care acum i-a stat alături.

************
Bistriţa s-a mai putut lăuda cu o medalie la Jocurile Olimpice doar prin Gabriela Szabo, care are în palmares patru medalii la Jocurile Olimpice. De asemenea, măiereanca Maria Cioncan este, în sufletele tuturor şi în istorie, laureată a medaliei de bronz la proba de 1500 m de la Jocurile Olimpice de vară din 2004 de la Atena.
„Medalia lui Răzvan Martin este prima curată pentru Bistriţa, pentru că el este legitimat doar la Clubul Sportiv Municipal, pentru că Gabriela Szabo avea dublă legitimare cu Rapid, iar Maria Cioncan era legitimată deja la Câmpia Turzii”, explică directorul Constantin Florian de la Direcţia pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud.
Acesta a ţinut să remarce şi performanţa incredibilă a lui Adrian Crişan, locul V la tenis de masă la JO Londra, care încununează cariera unui mare sportiv şi a unui mare caracter.
„Este o performanţă istorică a sportului din judeţul Bistriţa-Năsăud această medalie de bronz a lui Răzvan Martin. Ne-m obişnuit să trecem mult, mult prea uşor peste astfel de performanţe, pentru a ne da seama, din patru în patru ani, că, de fapt, sunt printre puţinele lucruri care încă ne fac să ne mândrim că suntem români. Acest sportiv are în spate mii de ore de muncă, sacrificii.. Şi-a sacrificat copilăria, tinereţea. Răzvan este încă un copil, are 20 ani, cu siguranţă în următorii ani va fi în topul mondial, va conduce mult acest top”, declară directorul CSM Bistriţa, Adrian Moldovan.

Pentru toată delegaţia de la Bistriţa la JO Londra, autorităţile vor pregăti un moment festiv la întoarcerea în ţară. Gimnaştii Cristian Băţagă şi Marius Berbecar, halterofilii Răzvan Martin şi Gabriel Sâncrăian (va intra în lupta cu greutăţile vineri seara, la categoria 85kg), Adrian Crişan, cu toţii sunt EROII sportului bistriţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5