Adrian Flămând, o viaţă în cântec

Poveştile legate de muzică nu pot să fie decât frumoase. Adrian Flâmând este profound legat de pământul natal, de Susenii Bârgăului, a cărui freamântări le-a aşezat în cântec. Activează la Căminul Cultural din Suseni, începând din anul 1967, sub coordonarea profesorului Teo Vrăsmaş. La început ca dansator, apoi ca instrumentist şi dirijor. A colindat cu Ansamblul Plaiurile Bârgăului întreaga ţară, dar şi peste hotare, unde au avut un succes de neegalat. A absolvit şi Scoala de Coregrafi din Bucuresti.

A fost unul dintre fondatorii renumitului ansamblu, acordeonul său răsunând ca un cântec prelung al străbunilor. 40 de ani în slujba foclorului, pe care l-a slujit cu credinţă.

“Seriozitatea şi consecvenţa i-au fost atributele care l-au făcut să fie respectat şi iubit în cadrul colectivului”, declară Ioana Suciu, director Căminul Cultural Prundu Bârgăului.

Alături de fratele său, coregraful Florin Flâmând, solistul instrumentist Adrian Flâmând este un reper pentru cultura populară bistriţeană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5