Adrian Titieni, marcă „Liviu Rebreanu”. Vezi actorii pe care i-a dat ţării colegiul bistriţean

 Adrian Titieni, rectorul UNATC Bucureşti, este marcă a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” pe care l-a absolvit în anul 1982. Numele actorului se află în aceste zile pe buzele bistriţenilor, el fiind opţiunea principală a PNL pentru fotoliul de primar al municipiului Bistriţa. 
          Colegiul bistriţean a dat, de-a lungul vremii, nume sonore ale scenei româneşti: Ioan Coman a absolvit liceul în 1988, fiind angajat al Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, jucând peste 60 de roluri. 
    Cunoscuta Ada Milea a urmat cursurile profilului Fizică-chimie a liceului bistriţean, îndreptându-se apoi spre teatru la universitatea din Târgu Mureş. Astăzi, prin modul ei de abordare în spectacole, gândind nu doar rolurile pe care le interpretează ci şi coloanele sonore la diverse spectacole, Ada Milea este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti bistriţeni. 
     Dan Rădulescu este şi el produsul şcolii bistriţene, fiind unul dintre cei mai cunoscuţi actori de la Teatrul Naţional din Târgu Mureş şi, în acelaşi timp, prezent destul de des pe scena bistriţeană. 
      Ramona Dumitrean a absolvit în 1997 liceul, iar mai apoi a obţinut licenţa în arta actorului la universitatea din Cluj-Napoca, fiind angajată a Teatrului Naţional din Capitala Transilvaniei şi director artistic al companiei „Teatrul imposibil” din Cluj-Napoca.  A prezentat una dintre ediţiile premiilor municipiului Bistriţa. 
       Doru Surcel a absolvit în 1992 Liceul „Liviu Rebreanu”, iar mai apoi a ajuns la Teatrul Naţional din Bucureşti, după care cariera a continuat în Noua Zeelandă. 
       Bogdan Georgescu este absolvent al promoţiei 2002, iar mai apoi a urmat cursurile universitare la Bucureşti, fiind dramaturg şi regizor, prezentând piese nu doar în ţară ci şi în Europa şi Statele Unite ale Americii. 
       Tudor Munteanu este din generaţia 2003, fiind produs al universităţii bucureştene, dar şi a unui master în actorie în California.
          Iată doar câteva dintre numele pe care Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” le-a dat de-a lungul celor peste 100 de ani. Împreună pot înfiinţa un teatru de elită. Poate că fiecare în felul lor ar putea contribui la dezvoltarea municipiului nostru. Oricum, deja au făcut-o prin prestaţia artistică pe scenele din ţară şi străinătate, unde, prin ei, s-a auzit de Bistriţa.
 
        Sursa: Monografia  Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” 

Comentarii

20/02/16 08:34
Alin Bolbos

L.ati uitat pe Cipri Vultur ("Vocalu")..povestea lui e foarte faina...

20/02/16 18:51
Balan Marius- e...

Actorul TUDOR MUNTEANU este finul meu, si ma mandresc cu el. De aceea voi vota tot un ACTOR si pt. Primaria B-ta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5