Aflăm de la Poliţie

Legitimări

În cadrul Planului Naţional SIGURANŢA , în noaptea de sâmbătă au fost legitimate de către jandarmi un număr de 42 de persoane, au fost verificaţi un număr de 3 agenţi economici şi au fost aplicate două sancţiuni. Valoarea amenzilor este de 300 de lei, acestea fiind aplicate pe linia nerespectării prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi anume, refuzul declinării identităţii în faţa agentului constatator, (100 lei), respectiv provocarea unui scandal, (200 lei). Au fost aplicvate 4 sancţiuni contravenţionale la legea 61/1991 republicată, din care 3 sancţiuni în valoare de 600 lei au fost aplicate pentru provocare sacandal şi una în valoare de 100 lei pentru consum de alcool în spaţiul public neamenajat.

A rupt un indicator

Duminică la ora 8.45 la km. 111+600 în localitatea Piatra Fîntînele , Maximilian S., de 60 ani, în timp ce conducea auto marca VW Polo din cauza neadaptării vitezei la condiţile de drum în curbă a colizionat un indicator rutier. Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto(plagă frontală) şi a pasagerului Eliza S., de 45 ani, (contuzie frontală) precum şi avarii la autoturism în valoare de 3800 lei. Conducătorul auto a fost testat alcoolscop rezultatul fiind negativ.

Primul mopedist decedat în 2010

Duminică la ora 19.43, în localitatea Rodna , pe DN 17 D la km. 71+750, Daniel U., de 16 ani, din Rodna, în timp ce conducea un moped pe direcţia de mers Şanţ-Rodna, din cauza neatenţiei şi neadaptării vitezei la condiţile de drum umed şi pe timp de noapte, s-a colizionat cu partea stângă spate a unei remorci marca Schwarz Muller cu numărul provizoriu de înmatriculare ce staţiona pe partea carosabilă pe aceeaşi direcţie de mers, fără a fi semnalizată, iar iluminatul public nu funcţiona. Conducătorul mopedului nu purta casca de protecţie , nu avea vestă reflectorizantă şi nu avea curs de legislaţie rutieră. Din accident a rezultat decesul conducătorului mopedului şi avarierea totală a acestuia. Cercetările continuă de către poliţiştii Serviciului Rutier.

Şoferiţă cu “ aburi “ de Bachus

Duminică la ora 22:00, a fost depistată în trafic pe strada Alexandru Odobescu din Bistriţa , Florina M., de 39 ani, din municipiu, în timp ce conducea auto marca Audi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0,50 mg/l). Şoferiţei i s-au recoltat probe biologice de sânge şi i s-a întocmit dosar penal.

La volan fără permis

Duminică la ora 17.05 a fost depistat în trafic pe DN 17 în localitatea Livezile, Sidor S, de 38 ani, în timp ce conducea o autoutilitară marca Mercedes fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal. La ora 00.05 a fost depistat în trafic pe DJ 151 în localitatea Lechinţa, Lucian Ş., de 44 ani, , din Corvineşti , în timp ce conducea auto marca Audi având permisul de conducere suspendat din 09.10.2009. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal.

Pagubă de 3000 lei în câteva minute

În prima zi de Mărţişor la ora 03.20, la intersecţia străzilor Cuza-Vodă cu Zefirului a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. ADRIAN C., de 20 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, pe strada Zefirului din municipiul Bistrita ,având direcţia de deplasare spre strada Ion Slavici ajungând la intersecţie cu strada Cuza –Vodă pe fondul neadaptării vitezei si a consumului de alcool a pierdut controlul autoturismului şi a colizionat gardul unui imobil şi a rupt o ţeavă de gaz . Urmare a verificărilor efectuate în evidenţele I.P.J. Bistriţa –Năsăud s-a constatat că ADRIAN C. nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de autovehicule. La faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţi ai EON-GAZ Bistriţa pentru oprirea alimentarii cu gaz şi remedierea defecţiunii. Tânărul în vârstă de 20 ani, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din accident a rezultat avarierea autoturismului, avarierea unui gard şi ruperea ţevii de alimentare cu gaz de pe strada Zefirului, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 3000 RON, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ BN, agent de poliţie Claudia Adriana Creţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5