“Agent 00EC0” – mai mult decât o rubrică!

“Agent 00EC0” este o rubrică periodică interactivă, prin care dorim să atragem atenţia publicului bistriţean asupra problemelor de protecţie a mediului. “Agent 00EC0” este mai mult decât o rubrică, urmărind “ascuţirea” spiritului civic şi orientarea preocupărilor bistriţenilor spre mai multă acţiune.

Pentru azi, o nouă “doză” de informaţii şi dezvăluiri: Ştiaţi că, bateriile şi acumulatorii - frecvent amestecate cu deşeurile menajere - sunt cele mai toxice deşeuri?! Stiaţi şi că, bateria de tip pastilă este cea mai periculoasă deoarece conţine peste 30% mercur şi că mercurul conţinut într-o baterie de ceas poate polua 500 de litri de apă sau un metru pătrat de sol?! Şi ştiaţi că, substanţele toxice din solul şi apa contaminată ajung în corpul plantelor şi animalelor, iar în urma consumului acestora de către om se produc intoxicaţii grave, alergii, sterilitate, boli de inima şi cancer?! Şi, ştiaţi şi că, din 1 000 de baterii portabile se pot obţine 190 kg de fier, utilizat în industrie?!...

Şi acum, “testul foto”: Unde credeţi că a fost făcută această fotografie?! Adăugaţi un comentariu, părerere privind acest subiect. Mulţumim! (Raspunsul pentru “testul foto” din numărul anterior: “Poza a fost făcută în Piaţa Morii”)

Aşteptăm răspunsuri, reacţii şi sugestii pe adresa de e-mail: [email protected]. Premiile pentru cei care vor răspunde provocării lansate de noi vor fi oferite în data de 24 septembrie, la sediul redacţiei “Răsunetul” din Bistriţa, str. Bistricioarei, nr 6.

Corina Ernst, coordonator de proiect

“Agent 00EC0” este un proiect în domeniul protecţiei mediului derulat de Asociaţia Ascendent cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5