Ai ales hostingul pentru site-ul tău? 5 statistici mondiale care te fac să te răzgândeşti

Te-ai gândit într-un final să îți lansezi afacerea în mediul online? Te-ai consultat cu diverși specialiști, ai pregătit o platformă, ți-ai definit bine traiectoria și știi cum ar trebui să arate brandul tău în online. Care e următorul pas? Alegerea hostingului pentru site-ul tău.

Atunci când ne lansăm o afacere online, spun specialiștii, acesta este unul dintre cei mai importanți pași. Succesul unei afaceri online este determinat, într-o foarte mare măsură, de alegerea unor servicii de hosting de calitate. Asta deoarece hostingul este unul din principalii factori ce asigură funcționalitatea site-ului tău. De ce? Simplu: viteza site-ului depinde de calitatea hostingului. De asemenea, afișarea sa online depinde într-o mare măsură tot de hosting - de uptime-ul garantat pe server.

Dacă ți-ai ales deja un serviciu de hosting, îți prezentăm astăzi 5 statistici care te-ar putea face să te răzgândești, să analizezi mai bine ofertele de pe piață. Analizează ofertele și vezi dacă serviciile pentru care ai optat respectă parametrii de performanță de care ai nevoie tu, pentru ca afacerea ta să aibă succes în mediul online.

5 statistici mondiale care demonstrează importanța crucială a unor servicii de hosting calitative

Dacă tot discutam mai sus despre viteza website-ului tău, trebuie să știi că acest lucru este PRINCIPALUL FACTOR care generează succesul unei afaceri în mediul online.

1. Cele mai bune 50 de magazine online din topul global au o viteză de încărcare de 2,51 secunde, în medie - conform Pingdom.

Tu ce viteză obții cu ajutorul serviciilor de hosting actuale?

Același studiu, realizat de Pingdom și susținut de topul specialiștilor din această industrie, susține faptul că îmbunătățirea vitezei de încărcare a unui website cu doar 5 secunde poate genera o creștere de peste 70% în rata de conversie a utilizatorilor.

În aceste condiții, oare nu ar fi cazul să re-consideri opțiunile tale pentru hosting și pentru optimizarea vitezei website-ului tău?

2. În topul celor mai mari afaceri online, un minut petrecut offline de către fiecare website, ar duce la pierderea a circa 7908 dolari.

Așadar, poate ar trebui mai arunci o privire pe garanțiile providerului tău de hosting. Ce interval de uptime al serverului îți garantează acesta? Majoritatea companiilor de hosting oferă un uptime între 99 - 99,9%. Chiar dacă ți se pare că discutăm de o chestiune de câteva secunde diferență, iată ce pot însemna acele secunde pentru o afacere de succes.

La un interval uptime de 99%, site-ul tău va petrece online 42768 de minute într-o lună. Diferența între 99% și 99,9% este de aproximativ 430 minute. Înmulțește acele 430 de minute cu pierderea evidențiată mai sus pe fiecare minut în parte. Tocmai ai calculat o pierdere de 3,4 milioane de dolari lunar. Acum vezi ce înseamnă acea diferență? 

3. O întârziere de doar 4 secunde la încărcarea paginii tale, poate determina o scădere de 11,02%  a vizitelor de pe acea pagină.

Specialiștii americani au calculat, în decursul unui studiu, media pierderilor unui website obișnuit de e-commerce, în materie de vizionări ale paginilor, în cazul întârzierilor la încărcarea paginii. Aceștia au spus că în urma unei singure întârzieri de 4 secunde, pagina și-ar pierde 11,02% din vizite. În urma unei întârzieri de 20 secunde, pierderile s-ar ridica la 44,19%.

În plus, în cadrul unui alt studiu, gigantul american Walmart.com spunea că o îmbunătățire de doar o secundă în încărcarea paginii de vânzare a produselor a determinat o creștere de 2% în rândul conversiilor.

Realizezi acum cât de importantă este fiecare secundă atunci când discutăm despre viteza de încărcare a website-ului tău? Cu serviciile actuale de hosting și cu optimizările efectuate pe website-ul tău, tu ce rezultate obții?

4. Peste 30.000 de site-uri sunt atacate zilnic - problemele de securitate având și ele ca pricipală cauză hostingul de slabă calitate.

Un hosting bun nu va însemna doar viteză. Va însemna și protecție pentru website-ul tău. Studiile arată că peste 30.000 de website-uri sunt atacate zilnic la nivel global. În plus, peste 82% din website-urile existente în lume au cel puțin o deficiență în ceea ce privește securitatea datelor.

Tu cum stai la acest capitol? Serviciile de hosting actuale au inclus și un SSL activat? Ți-ai luat măsurile de protecție necesare atunci când ai lansat afacerea online?

5. O simplă breșă în securitatea unui website e-commerce costă în medie, în cazul unor organizații mici - medii, aproximativ 75.000 dolari.

Studiile arată că o companie mică - medie poate suporta pierderi de până la 311.000 de dolari după o singură breșă în securitate, media fiind de aprox. 75.000 dolari. Afacerea ta ar putea suporta o astfel de pierdere?

Dacă ai ales deja pachetul de hosting pentru website-ul tău online, citește aceste statistici încă odată, gândește-te la ce ar putea însemna acestea pentru afacerea ta și vezi dacă ai făcut alegerea corectă.

Pentru mai multe detalii despre ce înseamnă un hosting de calitate te poți adresa specialiștilor. Dacă dorești ca afacerea ta online să se ridice la cele mai noi standarde, în ceea ce privește viteza și securitatea website-ului tău, poți apela la pachetele de servicii de hosting oferite de Baboon.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5