AJOFM BN le reaminteşte angajatorilor că sunt obligaţi să anunţe posturile vacante

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Npspud reaminteşte angajatorilor din judeţ că au obligaţia legală să comunice la agenţie toate ofertele de locuri de muncă vacante disponibile. “Conform art.10 din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificarile şi completările ulterioare, angajatorii au obligaţia sa comunice agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă, în raza cărora îşi are sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora. În cazul în care aceste locuri de muncă vacante se ocupă, angajatorii trebuie să înştiinţeze agenţia în termen de o zi, de la data ocupării acestora”, precizează directorul executiv Otilia Râpan, din cadrul AJOFM BN.
Potrivit sursei citate, nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenţie şi se sanctionează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei. Constatarea şi sancţionarea acestei contravenţii se realizează de către organele de control măsuri active ale AJOFM BN.
Comunicarea locurilor de muncă vacante de către angajatori se poate face atât pe suport de hârtie, direct la sediul agenţiei, cât şi în format electronic, la adresa de mail: [email protected], folosind oferta de muncă descarcată de pe site-ul agentiei www.ajofmbn.ro .
La aceasta dată, în evidenţele AJOFM Bistriţa – Năsăud figurează un numar de 190 locuri de muncă vacante, dintre care 29 sunt pentru studii superioare şi 161 pentru studii medii şi profesionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5