Peste 520 posturi vacante în judeţ. Angajatorii au obligativitatea de a anunţa joburile la AJOFM!

În prezent, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud sunt înregistrate 522 locuri de muncă vacante. La nivel judeţean, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 39 locuri de muncă, iar pentru studii medii şi profesionale 483 locuri de muncă, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, Angela Koos, directorul executiv adjunct al AJOFM BN.

Potrivit acesteia, în prezent, rata şomajului este de 3,45%, fiind înregistraţi 4645 şomeri, din care 2175 sunt indemnizaţi, iar 2470 sunt neindemnizaţi.

“Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud reaminteşte   angajatorilor din judeţ că au obligaţia legală să comunice la agenţie toate ofertele de locuri de muncă vacante disponibile.   Conform art.10 din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, angajatorii au obligaţia să comunice agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă, în raza cărora îşi are sediul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora. În cazul în care, aceste locuri de muncă vacante se ocupă, angajatorii trebuie să înştiinţeze agenţia în termen de 1 zi, de la data ocupării acestora”, a explicat Angela Koos. Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei.

De asemenea,  angajatorii au obligaţia să comunice agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă, în raza cărora îşi au sediul, încadrarea în muncă a şomerilor indemnizaţi in termen de 3 zile de la data angajării. Nerespectarea acestei obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Comunicarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante, precum şi comunicarea de către angajatori a ocupării locurilor de muncă vacante se pot face atât pe suport de hârtie cât şi în format electronic, formularele fiind disponibile pe site-ul www.ajofmbn.ro.

 

 

Comentarii

25/11/15 12:55
CETATEAN DE Bis...

Da... si daca n-o fac, ce se intampla ?
Instituiti aceasta fapta ca infractiune si pedepsiti-i nu cu puscarie, ca nu foloseste nimanui ci cu amenda penala de un milliard de lei vechi ( si care sa fie executati silit fara comentarii , daca este cazul sa le fie inchise afacerile ) si va garantez eu ca nu se va intampla acest lucru !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5