AJOM: „Sunt aprobate 27 de programe de ocupare temporară a forţei de muncă”

AJOM B-N ne informează că până la aceasta dată au fost aprobate Programe de Ocupare Temporara a forţei de munca pentru 27 de primarii din judeţ, pentru angajarea a 316 şomeri.

„Localităţile pentru care se solicită sume prin programe care au ca scop ocuparea temporara a forţei de muncă din rândul şomerilor sunt următoarele: Beclean, Bistriţa, Braniştea, Budacu de Jos, Budeşti, Cetate, Ciceu Giurgeşti, Dumitriţa, Feldru, Ilva Mică, Livezile, Lechinţa, Leşu, Lunca Ilvei, Mărişelu, Sângeorz – Băi, Monor, Năsăud, Nimigea, Prundu Bârgăului, Sieuţ, Uriu, Urmenis, Miceştii de Campie, Silivaşu de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Rebrişoara. Încadrările se vor face începând cu data de luni, 11 mai”, ne comunică consilierul EURES Adina Preda.

În vederea realizării acestor programe AJOFM B-N are în buget suma de 701 mii lei pentru anul 2009, bani necesari subvenţionarea cheltuielilor cu forţă de muncă efectuate in cadrul unor programe care au ca scop, ocuparea temporară a forţei de muncă.

Subvenţiile se acorda la solicitarea autorităţilor publice locale, angajatorilor cărora li s-au atribuit contracte cu respectarea reglementărilor în vigoare privind achiziţiile publice, pe o perioadă de cel mult 12 luni pentru fiecare persoană încadrată din rândul şomerilor, cu contract individual de muncă pe perioada determinata de cel mult 12 luni. Beneficiarii subvenţiilor sunt angajatorii care încadrează persoane neocupate, înregistrate la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, indiferent dacă beneficiază sau nu de indemnizaţie de şomaj.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5