Doar 224 de persoane au fost angajate prin programul de ocupare temporară a forţei de muncă
De la începutul anului, circa 224 de persoane au beneficiat de programul de ocupare temporară a forţei de muncă derulat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă în parteneriat cu primăriile din judeţ. Cifrele sunt cu mult mai slabe decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, atunci când au intrat, prin acelaşi program, în câmpul muncii, aproape 700 de persoane.
Potrivit legii, angajatorii care creează locuri de muncă temporară în folosul comunităţii primesc, în baza convenţiilor încheiate cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), subvenţii din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi alte surse alocate. De la începutul anului, în urma convenţiilor încheiate cu AJODM, au fost încadrate doar 224 de persoane, comparativ cu 696 câte s-au angajat în acelaşi interval în 2008, şi 1.397 de persoane în 2007.
Pentru derularea diverselor măsurilor active, AJOFM a avut stabilit un buget de 3.411.000 lei. Banii au fost deja alocaţi, iar singura soluţie rămâne rectificarea bugetară.
Anii trecuţi, programul de ocupare temporară a forţei de muncă s-a bucurat de succes prin intermediul acestuia, angajându-se, în proporţii ridicate, forţa de muncă mai greu integrabilă pe piaţă. Este vorba despre persoane fără calificare, cu studii minime sau chiar fără studii. Cei mai mulţi şomeri care au beneficiat, de la începutul acestui an, de acest program, sunt muncitori necalificaţi şi au lucrat în domeniul construcţiilor, la decolmatarea albiilor, râurilor, reabilitarea de drumuri, poduri şi podeţe.
Citiţi şi:
- AJOFM, fără bani pentru acordarea subvenţiilor
- Peste 3.000 de şomeri sunt înregistraţi în evidenţele AJOFM B-N
- Rata şomajului a ajuns la 2,24%
- Aproape 3.000 de persoane au fost încadrate în muncă prin sistemul asigurărilor pentru şomaj
- AJOM: „Sunt aprobate 27 de programe de ocupare temporară a forţei de muncă”
Adaugă comentariu nou