La începutul lui octombrie,

Rata şomajului a ajuns la 2,24%

În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, la finele lunii trecute erau înregistraţi 2.826 şomeri, dintre care 1.616 beneficiau de indemnizaţie de şomaj. Dintre persoanele neocupate, 31% sunt arondate zonei Bistriţa, în timp ce 22% sunt în scriptele ALOFM Năsăud, iar 16% sunt înregistraţi la ALOFM Beclean. Potrivit purtătorului de cuvânt Alina Căpraru, rata şomajului a ajuns la 2,24%, aflându-se sub media pe ţară.

În primele trei trimestre, la nivelul judeţului au fost încadrate 8.037 de persoane, dintre care 3.256 au fost angajate ca urmare a acordării serviciilor de informare şi consiliere profesională.

După absolvirea cursurilor de formare profesională, angajatorii şi-au selectat 329 bistriţeni, în timp ce 222 de absolvenţi ai instituţiilor şcolare au fost încadraţi prin subvenţionarea locului de muncă. În aceeaşi perioadă, la nivelul comunităţilor locale, au fost ocupaţi în lucrări publice de interes comunitar 641 de şomeri. Conform aceleiaşi surse, 270 de şomeri s-au angajat înainte de expirarea perioadei de acordare a indemnizaţiei, beneficiind de subvenţiile prevăzute de Legea 76/2002. Peste 400 de persoane au fost încadrate ca urmare a aplicării subvenţiilor aplicate şomerilor cu vârsta de peste 45 de ani, unii susţinători ai familiilor monoparentale, care mai aveau trei ani până la pensie sau care au optat pentru un loc de muncă la o distanţă de peste 50 kilometri de domiciliu sau chiar prin schimbarea domiciliului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5