Rata şomajului în Bistriţa-Năsăud a scăzut la 6,17%

Rata şomajului a ajuns, la finele lunii noiembrie, la 6,17 procente, în scădere cu 0,77% faţă de luna octombrie, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud. Luna trecută, numărul de şomeri înregistraţi în judeţul nostru a scăzut cu 1045 persoane, ajungând ca în registrele AJOFM Bistriţa-Năsăud să fie înregistraţi 8366 şomeri, dintre care 6092 sunt indemnizaţi, iar 2274 neindemnizaţi.

Conform aceleiaşi surse, cea mia mare pondere a şomerilor se înregistrează în zona Bistriţa, aproape jumătate din această categorie d epersoane aflându-se în evidenţele ALOFM Bistriţa. Pe locul al doilea după ponderea pe agenţii locale din totalul şomerilor este zona Năsăud, cu 27 procente, urmată de zona Beclean cu 16 %.

În luna noiembrie, în judeţul nostru au fost realizate 411 angajări, dintre care 198 în mediul urban şi 213 în cel rural. Din cele peste 400 de persoane angajate, 21 sunt absolvenţi, iar 87 au vârsta de peste 45 de ani, angajatorii beneficiind de subvenţii în cadrul măsurilor active promovate de AJOFM Bistriţa-Năsăud. Alte 52 de persoane au reuşit să-şi găseascp un loc de muncă datorită cursurilor d eformare profesională absolvite.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5