Rata şomajului, într-o insesizabilă scădere către 6,23%

*160 de posturi vacante pentru 8400 şomeri

La finele lunii decembrie, rata şomajului în Bistriţa-Năsăud a ajuns la 6,23 procente, cu 0,13 puncte procentuale mai mică faţă prima lună a anului. Altfel zis, numărul total de şomeri a scăzut cu doar 178 persoane, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ouparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud figurând 8452 bistriţeni fără un loc de muncă, dintre care 6092 beneficiază de indemnizaţie de şomaj, iar 2360 sunt neindemnizaţi.

Din totalul numărului de şomeri, aproape jumătate provin din zona Bistriţa (47%), în timp ce mai bine de o treime sunt din zona Năsăudului.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Bistriţa-Năsăud, în luna februarie, în judeţul nostru au fost angajate 391 persoane, dintre care 208 persoane şi-au găsit de lucru în mediul rural şi 183 în oraşe. În aceeaşi perioadă, şi-au găsit un job 48 de persoane care au absolvit un curs de formare profesională.

În prezent, angajatorii bistriţeni oferă 160 de locuri de muncă vacante în diferite domenii de activitate, şi anume turism, industria maselor plastice, industria lemnului, cosmetică. La căutare sunt şi muncitorii necalificaţi pentru zona agriculturii. Pentru cei cu studii superioare, oferta include posturi de agent turism, agent vânzări, consilier juridic, consultant în management, economist, educator, inginer etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5