Rata şomajului, în creştere spre 5,35%

*peste 7000 de bistriţeni au statutul oficial de şomer

Rata şomajului a ajuns, în judeţul nostru, la finele lunii ianuarie, la 5,35 procente, în creştere cu 0,46 puncte procentuale faţă luna decembrie a anului 2011. Potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, în registrele instituţiei figurează 7.150 şomeri, dintre care 3.349 sunt femei.

Cei mai mulţi şomeri sunt în zona Năsăudului, la această agenţie locală fiind înregistraţi 2.895 şomeri, dar şi la Bistriţa, unde apar alţi 2,849 şomeri. În zona Becleanului, în evidenţele de şomeri apar 1.321 persoane, acestora adăugându-li-se 43 şomeri din zona Rodna, 23 din zona Lechinţa şi 19 din zona Sângeorz Băi. Interesant este că nu mai puţin de 932 persoane, care nu au avut niciodată statutul de şomer, se regăsesc acum în această situaţie.

În această perioadă, angajatorii din sectorul public şi privat din Bistriţa-Năsăud oferă un număr de 118 locuri de muncă vacante. Pentru absolvenţii de studii superioare, există posturi de agent turism, coordonator vânzări, designer industrial, economist, inspector asigurări, şef secţie, şef transporturi, la mare căutare fiind inginerii. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud organizează concurs pentru opt posturi, dintre care unul de şef complex, patru de şef centru, un psiholog stagiar, un inspector de specialitate şi un coordonator al personalului de specialitate. Data limită pentru depunerea candidaturilor este 8 februarie, concursul urmând să fie organizat în 20 februarie.

Cei cu studii medii sau diverse calificări pot opta pentru un loc de muncă în meseria de agent comercial, barman, bucătar, croitor, dispecer marfă, electrician, femeie de serviciu, lăcătuş mecanic, manichiuristă, mecanic auto, ospătar, strungar, sudor etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5