Rata şomajului din judeţ a ajuns la cel mai scãzut nivel din ultimii doi ani

La finele lunii trecute, rata şomajului a ajuns în Bistriţa-Năsăud la 5,54%, mai mică cu 0,69 puncte procentuale decât în luna februarie, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Practic, s-a ajuns la nivelul pe care rata şomajului îl avea în mai 2009, când era de 5,6 procente, precizează purtătorul de cuvânt Adina Butuza.

Scăderea numărului de şomeri poate fi un semnal al unei uşoare revigorări economice. Şi asta după ce, în Bistriţa-Năsăud, în perioada ianuarie 2009 - ianuarie 2010, s-a înregistrat o creştere a ratei şomajului cu aproape 150 la sută.

În prezent, potrivit datelor furnizate de AJOFM BN, în registrele instituţiei mai figurează doar 7.510 şomeri, dintre care 5110 primesc indemnizaţie, iar 2400 sunt neindemnizaţi. Faţă de luna precedentă, numărul celor fără un loc de muncă a scăzut cu 942 persoane, chiar dacă, în perioada de refrinţă, au fost înregistrate dor 624 angajări.

Mai bine de jumătate din numărul şomerilor înregistraţi în judeţ provin din zona Bistriţa (53%), iar o treime din zona Năsăud. “În luna martie, ponderea şomerilor în populaţia stabilă cu vârstă între 18 şi 62 ani, la nivel judeţean, reprezintă 3,84%, faţă de valoarea de 4,32% care se înregistra la sfârşitul lunii februarie 2011”, se arată în documentul remis presi.

În prezent, conform datelor comunicate de angajatorii bistriţeni, în Bistriţa-Năsăud sunt disponibile 253 posturi vacante, la mare căutare fiind cei care deţin o calificare în meserii precum cele de asamblor montator ferestre din PVC, dulgher, zidar, sudor, instalator, lăcătuş mecanic, fierar-betonist etc.

Şomerii vor avea o nouă şansă de a-şi găsi un job, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, planificată pentru vinerea viitoare, în 15 aprilie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5