Ajutor de 88.000 de euro pentru furnizarea laptelui în şcoli

Consiliul Judeţean va primi un ajutor comunitar de aproximativ 88.000 euro, pentru decontarea facturilor pentru furnizarea laptelui în şcoli. În urma controalelor efectuate de către inspectorii APIA în şcolile din judeţ s-a constatat că în anul şcolar 2008-2009, nu s-a ţinut nici un fel de evidenţă a produselor lactate primite şi distribuite la copii, şi drept urmare nu s-au decontat facturile plătite pentru aceste produse, CJ pierzând aceşti bani.

Printr-o adresă emisă Inspectoratului şcolar Judeţean, reprezentanţii Consiliului Judeţean cer directorilor de şcoli din judeţ să şină o evidenţă clară a produselor lactate primite şi distribuite, pentru a se evita astfel de situaţii.

„Vă rugăm, ca pe viitor, pentru o mai bună derulare a programului privind solicitarea ajutorului comunitar în măsura- Acordarea ajutorului comunitar pentru furnizarea laptelui în instituţiile şcolare - să se comunice tuturor şcolilor din judeţ că pentru anul şcolar 2009-2010 au obligaţia să ţină următoarele evidenţe: un registru de intrare-ieşire cu evidenţa produselor lactate; procese verbale de recepţie; situaţia distribuirii acestor produse pe clase şi zile; afişul privind programul european de distribuire a laptelui în şcoli; evidenţa copiilor cu frecvenţă regulată cărora li s-au distribuit produse lactate. Aceste date ne vor ajuta pe noi să întocmim dosarul pentru decontarea facturilor şi depunerea acestuia la APIA pentru anul şcolar 2009-2010”, se precizează în adresa emisă de Serviciul de Contabilitate al Consiliului Judeţean.

În anul şcolar 2009-2010, vor beneficia de programul „Laptele şi Cornul”, 38.252 de preşcolari şi elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud, iar Agenţia pentru Plăţi şi intervenţie în Agricultură va monitoriza derularea programului „Laptele şi cornul”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5